NIJEMCI O VELIKOJ SRAMOTI HR NOGOMETA! Nahvalili Boyse i udarili po Mamiću: / 'On utječe na suce i sklapa robovlasničke ugovore'

Image
Foto: PIXSELL
3.3.2017.
9:16
PIXSELL
VOYO logo

Pa tako portal 11freunde.de piše kako je Dinamova pobijedna bila kriva i kako su to uočili Dinamovi navijači Bad Blue Boysi koje je tako sramotan završetak susreta pogodio, toliko da su u znak prostesta vratili dresove svojim igračima.

SUD ODLUČIO: Zdravku Mamiću vraća se 14 milijuna kuna jamčevine, a može se vratiti i na čelo Dinama

Gorka vinkovačka pilula

"U 90. minuti Dinamov napadač Soudani pao je u kaznenom prostoru. No, nije pao od protivničkog igrača, nego je Soudani ničim izazvan pao na travu. Svi na stadionu u Vinkovcima vidjeli su nepostojeći penal, ali morali su progutati gorku pilulu", piše u svom tekstu novinar Tobias Finger i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BIVŠI VOĐA BBB-a NAKON PENALA O KOJEM PRIČA CIJELA HRVATSKA: ‘Tvoj jedini cilj je da makar i na prevaru budemo prvi’

Image

"Hodžić je realizirao kazneni udarac i tako osigurao pobijedu hrvatskog prvaka. No, Bad Blue Boysi, ultrasi Dinama iz Zagreba, registrirali su pogrešnu odluku i odlučili barem malo ispraviti nepravdu. Pa su tako nakon posljednjeg sučevog zvižduka vratili dresove svojim igračima, koji su u euforiji otišli proslaviti važna tri boda kod svojih pristalica. Navijači Dinama osjetili su kako je pobijeda pogrešna".

BATINIĆA ČEKA RIGOROZNA KAZNA: ‘Ma kakva priča o zavjeri, nitko mi ništa nije naredio. Kako da vas uvjerim?! Žao mi je…’

Mamić - alfa i omega hrvatskog nogometa

Nemački portal, nadalje, nastavio je o lošem i neuređenom stanju u hrvatskom nogometu, koje je tako odjeknulo i u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bivši predsjednik Dinama i dopredsjednik HNS-a još je od 2015. godine pod istragom zbog korupcije, a činjenica da je odstupio s funkcija u nogometu nije ga spriječila da povlači sve konce iz sjene. Mamić je još uvijek glavni čovjek hrvatskog nogometa, štoviše, ESPN ga je 2015. godine stavio na 46. mjesto liste najvažnijih ljudi u nogometu, a Ćiro Blažević ga je svojevremeno nazvao alfom i omegom hrvatskog nogometa”, piše njemački portal koji naglašava kako je Mamić poznat po svojim poznanstvima s političarima i sucima kao i po svojim robovlasničkim ugovorima s Dinamovim igračima.

PENAL JE BIO OKIDAČ! Ovo je velika sramota hrvatskog nogometa: ‘Ne želimo više šutjeti, nemojte ni vi’

Image

'Osim Dinama, Mamić kontrolira i Lokomotivu'

"Tim je ugovorima Mamić sebi osiguravao dio veliki postotak zarade igrača i to do kraja njihove karijere. Osim Dinama, Mamić kontrolira i Lokomotivu, klub koji igra u istoj ligi kao i Dinamo, a protiv Dinama su odigrali tek jedan remi u 24 utakmice, što je isto upitno”, tvrdi 11fruende.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mamićev utjecaj proširio se u svaki kutak hrvatskog nogometa, a njegov utjecaj na reprezentaciju ide toliko daleko da odabire tko će igrati, a to su uglavnom igrači Dinama ili bivši igrači Dinama. Isto tako ima utjecaj na HNL i na sudačku organizaciju i zbog toga su navijači ogorčeni”.

'BBB-ovci se svim silama trude riješiti Mamića'

Dotaknuli su se i borbe Boysa za demokratski Dinamo i čisti hrvatski nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“BBB-ovci su na lošem glasu kao navijači, ali trude se svim silama riješiti Mamića. BBB-ovci su svojevremeno skupili 50 tisuća popisa za smjenu Mamića, ali to im nije uspjelo. Dinamo je klub u vlasništvu Zagreba i članova kluba, a čelnici se biraju demokratskim putem, ali oni nisu provođeni prema pravilima sve do Mamićeva uhićenja, a ni nakon toga ništa se nije promijenilo”, ističe portal.

Image

Prosvjedujući ispred zgrade Minstarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Dinamovi navijači zapalili su baklje, tražeći raspuštenje svih tijela u klubu. Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić uhićen je ovaj tjedan zbog sumnji u nelegalno izvlačenje novca iz Dinama.

“U posljednjih jedanaest godina Dinamo je osvojio sve naslove, najjači je klub u državi, trenutno je drugi nakon 22. kola iza Rijeke, ali na tribine im dolazi tek oko tisuću navijača, iako imaju stadion od 44 tisuće mjesta. To se uskoro neće promijeniti. Sve što navijači žele jest pošteno prvenstvo”, zaključuje portal 11freunde.de.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo