SKUPŠTINA DINAMA

NI RIJEČI O ISTRAGAMA PROTIV MAMIĆA: ‘Čestitali smo Riječanima, kao što će i oni nama u svibnju’

Samo 34 minute trajala je godišnja sjednica Skupštine Dinama kojoj je predsjedao formalno prvi čovjek kluba Mirko Barišić.

Planirani prihodi za 2017. godinu iznose 227.900.000,00 kuna, a toliki su i planirani rashodi.  Najveći prihodi i dalje stižu od nagrada UEFA-e i prodaje igrača, pojasnio je direktor kluba Tomislav Svetina koji se osvrnuo i na rezultate u 2016. godini.

‘Rugaju nam se, ali neka oni uđu u LP’

“Dinamo je osvojio dvostruku krunu u seniorskoj konkurenciji, uvjerljivo završio sezonu. U mlađim kategorijama smo osvojili pet od šest naslova, dali smo veliki broj reprezentativaca, ušli u Ligu prvaka. Nastupi u tom natjecanju nisu bili uspješni kao prošle godine kad smo se borili do zadnjeg kola za proljeće u Europi. Što zbog smjene generacija, a što zbog smjene trenera, ove godine nismo napravili taj iskorak i to nas ne veseli. Mogu obećati da će iduće godine biti drugačije i bolje. Mogu se svi rugati Ligi prvaka, ali teško je doći do nje. Nek dođu drugi do Lige prvaka ako misle da je lako”, rekao je Svetina.

Junior Fernandez i Angelo Henriquez
Junior Fernandez i Angelo HenriquezFoto: Sanjin Strukicl/PIXSELL

Dinamo je jesenski dio hrvatskog prvenstva završio sa šest bodova zaostatka za Rijekom, ali direktor kluba u tome ne vidi problem.

“Nismo navikli godinu završiti na drugom mjestu i to nas sve skupa malo’žulja. I ova nas situacija mora sve mobilizirati, u proljeće moramo ući galvanizirani. Evo, mi sada čestitamo Riječanima na jesenskom naslovu, tako vjerujem da će oni nama u svibnju čestitati na 12. uzastopnom naslovu”, dodao je Svetina.

‘Andrijašević je pogreška struke’

Jednog je skupštinara zanimalo zašto je Dinamo pustio u Rijeku Franka Andrijaševića koji je proglašen najboljim igračem hrvatske lige.

Franko Andrijašević
Franko AndrijaševićFoto: Igor Kralj/PIXSELL

“Puno je naših igrača otišlo tamo, tako i Andrijašević, ali mi smo uvijek ispred Rijeke. Iz ove perspektive je to pogreška, pogotovo sada kada je proglašen najboljim igračem godine. Samo struka procjenjuje momčad i u ovom je slučaju očito pogriješila, to je sada svima jasno. Ali, Dinamo će i s Andrijaševićem u Rijeci biti prvi”, samouvjereno je poručio direktor Dinama.

GOSPODO IZ MAKSIMIRA, VIDITE LI OVO? Najbolji nogometaš HNL-a je igrač kojeg se Dinamo odrekao

Vraćeno 18,5 milijuna eura kredita

Za kraj je još malo pojasnio financijsku situaciju kluba.

“U prethodnoj smo godini napravili bitan iskorak, vratili smo 18,5 milijuna eura kredita. Morali smo funkcionirati nekako jer od prodaje igrača ne možemo novac dobiti u sekundi već on stiže u ratama. A u međuvremenu treba funkcionirati, biti konkurentan, osvajati prvenstva, isplaćivati plaće, a da nismo u nervozi. Imamo novac, plan i želimo dovesti pojačanja. Ovi koje sam nabrojao su ti koji će biti novi Kovačići, Brozovići, Modrići i Mandžukići, a oni moraju stasati uz prave igrače. Mi želimo dovesti nove Soudanije, a njih je teško dovesti.”

SOUDANI SE OPROSTIO? Ako je ovo njegov kraj u Dinamu, bolji scenarij nije mogao zamisliti

Na sjednici Skupštine je bio i bivši izvršni predsjednik Zdravko Mamić. O optužnicama protiv njega zbog navodnog izvlačenja novca iz kluba nije bilo riječi…

Povratak na Net.hr