'TI SEBE NAZIVAŠ SRBINOM' / 'Nezapamćena scena u Srbiji': Tamošnji tabloid zaprepastio pisanjem o Oluji nakon povika golmanu Zvezde

Image
Foto: Profimedia

Netko iz novinarske lože je nakon intervencije golmana Crvene zvezde Milana Borjana povikao: 'Traktoristooooooo'.

27.4.2023.
15:32
Profimedia
VOYO logo

Partizan i Crvena zvezda su u srijedu pred praznim tribinama odigrali 170. 'vječiti derbi' koji je završio bez pobjednika, ali i golova (0-0).

Image
MEČ LOPTA /

Na Poljudu bi se u nedjelju mogao slaviti naslov prvaka: 'Za ove bijednike nema većeg poniženja...'

Image
MEČ LOPTA /

Na Poljudu bi se u nedjelju mogao slaviti naslov prvaka: 'Za ove bijednike nema većeg poniženja...'

Zvezda je već ranije osigurala naslov, dok je Partizan s 58 bodova na diobi četvrtog mjesta s Vojvodinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kurir.rs se u tekstu pod naslovom: "'TRAKTORISTO' Kad Srbin vređa Srbina jer je pobegao na traktoru iz Hrvatske! NEZAPAMĆENA SCENA na večitom derbiju o kojoj se ĆUTI", raspisao o scene koja je privukla očito dosta pažnje u susjedstvu.

Naime, iako nije bilo publike, netko iz novinarske lože je nakon intervencije golmana Crvene zvezde Milana Borjana povikao: 'Traktoristooooooo'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski tabloid u nastavku teksta ističe:

"Možda je ovaj blistavi um mogao ponijeti na stadion i transparent 'John Deere' (marka traktora) koji su ponosno slhedbenici zločinačke akcije Oluja nosi na Mundijalu u Kataru. Ejjj… Na taj način vrijeđaš Srbina, kojeg je Tuđmanov zločinački režim u najvećem etničkom čišćenju u 20. vijeku, protjerao sa svog ognjišta! Njega nazivaš - traktoristom?!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da li itko tko sebe smatra normalnim čovjekom može ovako nazivati bilo koga od 250.000 nedužnih Srba koji su bježeli iz svoje domovine pod udarima hrvatskih granata? 'Fora' koja ne priliči ni normalnim Hrvatima, a kamoli bilo kome tko za sebe smatra da je Srbin. Jedino je pitanje: Da li su gori oni koji ovo govore ili oni koji se ovome smuju?
Zločinačka akcija Oluja nastavlja se i poslije Oluje. Bilo i nikada se ne ponovilo", zaključuje novinar Kurira.

Inače, Borjan je u nekoliko navrata isticao: "Nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo