POKER ASOVA

NEZADRŽIVI LUIS SUAREZ: Bogata Barcelonina povijest pamti samo tri takva primjera

U vrlo odabrano društvo ušao je Luis Suarez sjajnom formom koju iskazuje ove sezone. Zabivši u 3-1 pobjedi protiv Sporting Gijona postao je tek četvrti nogometaš u Barceloninoj povijesti koji je u istoj sezoni zabio 40 ili više golova. A, tek je sredina veljače.

Piše to, pozivajući se na tvrdnje španjolske radijske postaje Cadena COPE, Marca. Trojac kojem je isto uspjevalo prije njega čine Mariano Martin (42 gola u sezoni 1942/43), Ronaldo (47 golova u sezoni 1996/97) i Lionel Messi, koji je istu brojku probijao u šest navrata.

Stigne biti i nesebičan

Najučinkovitiju sezonu dosad urugvajski napadač Barcelone imao je 2009/10 kada je u dresu Ajaxa poentirao 49 puta.

S prosjekom od 1.11 golova kroz 36 ovosezonskih utakmica i izvrsnom formom ova će brojka uskoro biti premašena. Treba reći i da Suarez tijekom cijele sezone iskazuje i nesebičnost, čemu u prilog ide podatak o već 19 podijeljenih asistencija.

Sportingu postignuti gol njegov je 24. u 23 odigrane utakmice i njemu moguće važan u smislu lova na naslov najboljeg strijelca španjolskog prvenstva. Sada ih ima tri više od drugoplasiranog Cristiana Ronalda. Također, izjednačio je učinak Napolijevog strijelca Gonzala Higuaina s kojim je izjednačen na prvom mjestu u utrci za Zlatnom kopačkom, trofejem koji se uručuje najboljem strijelcu europskih liga.

Povratak na Net.hr