Buffon je prvi put član Juvea postao 2001. godine i u torinskom klubu bio sve do 2018., kada je otišao u francuski Paris Saint Germain

Legendarni talijanski vratar Gianluigi Buffon (43) potvrdio je da će na kraju sezone napustiti momčad Juventusa, ali to ujedno ne znači da će okončati karijeru.

Buffon je prvi put član Juvea postao 2001. godine i u torinskom klubu bio sve do 2018., kada je otišao u francuski Paris Saint Germain. U PSG-u se zadržao samo jednu sezonu i 2019. ponovno potpisao za “Staru damu”. Karijeru je započeo u Parmi za koju je igrao od 1995. do 2001.

“Moja budućnost je jasna i definirana. Ovo lijepo i vrlo dugačko iskustvo s Juveom definitivno će biti gotovo ove godine. Ili ću prestati igrati ili ću razmisliti ako nađem nešto što me motivira da igram ili imam drugačije životno iskustvo. Osjećam da sam dao sve za Juve. Primio sam sve i više od toga se ne može učiniti. Došli smo do kraja ciklusa”, poručio je Buffon.

Međutim, čini se kako će Buffon neće zauvijek skinuti rukavice, već da će potpisati za novi klub i to ne bilo koji. Pojedini talijanski mediji tvrde kako će Buffon nastaviti karijeru u Barceloni. Dakako, bit će tamo pričuvni vratar Marc-Andreu ter Stegenu, a Barcelona se odlučila riješiti skupocjenog vratara Neta pa je mjesto rezervnog golmana upražnjeno.

Buffon je jedan od najboljih vratara u povijesti. S Juventusom je osvojio ukupno 21 naslov, od čega je deset titula prvaka Italije, a s talijanskom reprezentacijom osvojio je Svjetsko prvenstvo 2006. godine.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.