MA, PRESTRAŠNO / Neviđena situacija u Ligi prvaka. Pep i igrači se nisu mogli načuditi bizarnom potezu Vrsaljkova trenera

Image
Foto: Profimedia

Od prve minute je bilo prilično jasno vidljivo da je Diego Simeone došao u Manchester ne izgubiti

6.4.2022.
9:11
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su na svom stadionu Atletico Madrid sa 1-0 (0-0) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Pobjedu Manchester Cityju donio je Kevin De Bruyne pogotkom u 70. minuti.

Šime Vrsaljko je odigrao cijelu utakmicu za Atletico, a u zadnjoj minuti je zaradio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od prve minute je bilo prilično jasno vidljivo da je Diego Simeone došao u Manchester ne izgubiti, ne primiti pogodak, a hoće li ga postići, to je bilo manje važno. Tako je i Šime Vrsaljko imao isključivo defenzivnu ulogu u ovoj utakmici. Pep Guardiola, s druge strane, nije srljao.

Image
IGRAČ LIVERPOOLA ZAMALO STRADAO /

Kamere na utakmici Lige prvaka uhvatile jeziv trenutak. Incident je gotovo svima promakao: 'Ovo je odvratno!'

Image
IGRAČ LIVERPOOLA ZAMALO STRADAO /

Kamere na utakmici Lige prvaka uhvatile jeziv trenutak. Incident je gotovo svima promakao: 'Ovo je odvratno!'

Totalna defenziva

Ako se malo detaljnije pogleda ova utakmica mogu se primijetiti zaista nevjerojatni detalji. Recimo, kada bi City imao posjed, Atletico je igrao u formaciji 5-5-0, dakle svi su igrači bili iza lopte u čvrstom bloku bez ijednog isturenog igrača. Tu je situaciju komentirao i De Bruyne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Momčadi igraju vrlo defenzivno protiv nas, ali danas, po prvi puta, vidio sam da momčad igra u formaciji 5-5-0, i to bez napadača", rekao je De Bruyne, a iznenadio se i Pep Guardiola.

Image
Foto: Profimedia

Simeone i Guardiola

"Očekivali smo da će igrati 3-5-2. Oni su se odlučili za 5-5-0, nešto što je kroz povijest bilo teško napasti. Tako je bilo i na ovoj utakmici. Nije bilo prostora, bilo je teško napadati i trebalo nam je puno strpljenja. Rekao sam igračima da radimo dobro i da ćemo biti nagrađeni. To se dogodilo u nastavku. Znam da ništa drugačije neće biti ni u Madridu", kazao je Pep.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poražavajuća statistika

Nadalje, Atletico Madrid niti jednom u cijeloj utakmici nije uspio uputiti niti jedan udarac prema golu. I to se dogodilo po prvi put u eri Diega Simeona na klupi Atletica. Što se dodavanja tiče, City ih je skupio 695, a Atletico je ostao na svega - 297! O posjedu lopte ne treba ni govoriti, čak 71 posto vremena bila je u nogama igrača Cityja. Englezi su imali 15 udaraca prema golu Jana Oblaka, Atletico nula prema Edersonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, u prvom poluvremenu viđena je još jedna nevjerojatna situacija. Dok je City imao 73 posto posjeda lopte i 355 točnih dodavanja, Atletico je uz mizeran posjed izveo i samo 99 točnih dodavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je Atletico bio neaktivan najbolje dočarava podatak da su u prvom dijelu dva Cityjeva stopera, Laporte i Stones zajedno imali 114 točnih dodavanja, više od cijelog Atletica.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo