NEOČEKIVANO PRIZNANJE: / Evo tko je kriv što je Katar dobio Svjetsko prvenstvo

Image
Foto: AFP PHOTO / QATAR 2022 COMMITTEE

Kad su u pitanju prljave radnje u Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA), gotovo da nema dana da ne saznamo neki novi detalj.

28.10.2015.
17:00
AFP PHOTO / QATAR 2022 COMMITTEE
VOYO logo

Suspendirani predsjednik FIFA-e Sepp Blatter u srijedu je tako priznao da je odluka o dodjeli domaćinstva Svjetskog prvenstva 2018. godine Rusiji donesena i prije samog glasanja. S obzirom na sve što se događalo posljednjih mjeseci, teško da je to nekoga iznenadilo. Blatter je, također, otkrio i da je odlučeno da se SP 2022. održi u SAD-u, ali se sve promijenilo kad je predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini počeo agitirati za Katar.

Sporna četiri europska glasa

"Tijekom 2010. smo razgovarali o svjetskim prvenstvima i donijeli smo dvije odluke. Složili smo se da 2018. idemo u Rusiju jer SP nikad nije bilo u istočnoj Europi, a 2022. smo se odlučili vratiti Americi. Tako bismo imali svjetska prvenstva u dvije najjače političke sile", izjavio je Blatter u intervjuu za rusku agenciju TASS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je bilo u redu do trenutka kada se tadašnji francuski predsjednik Nicolas Sarkozy sastao s katarskim princem. Nakon toga je na ručku s Platinijem rekao da bi bilo dobro da SP ode u Katar. I tu se sve promijenilo. Tijekom izbora su četiri europska glasa otišla Kataru umjesto SAD-u i rezultat je bio 14:8. Da nije bilo promjene mišljenja, bilo bi 12:10 za SAD i nitko ne bi pričao o problemima u FIFA-i", dodao je Blatter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo