Premier liga / Neočekivani junak N'Golo Kante donio Chelseaju tri boda na gostovanju kod Crystal Palacea

Image
Foto: AP images

Mateo Kovačić dobio je tek nekoliko minuta pred kraj utakmice

30.12.2018.
15:44
AP images
VOYO logo

Bez obzira na to što je sutradan Stara godina, engleska Premier liga na rasporedu ove nedjelje ima četiri susreta. U onom najranijem Maurizio Sarri i njegov Chelsea u gostima su kod Crystal Palacea uzeli sva tri boda (0:1), iako je na kraju utakmice bilo dosta "čupavo".

Junak utakmice bio je jedan od najboljih (ako ne i najbolji) zadnji vezni na svijetu N'Golo Kante. Francuz je u maniri okorjelog centarfora u 51. minuti utakmice kapitalizirao terensku nadmoć Bluesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodavanje Davida Luiza primio je u šesnaestercu i lijevom nogom pogodio suprotni kut vratara Guaite. Ispostavilo se da je njegov pogodak bio pobjednosni za Chelsea. Crystal palace u završnici je zaprijetio nekoliko puta, a najbliži je izjednačujućem pogotku bio Connor Wickham koji je u 88. minuti iz dobre pozicije poslao loptu preko gola Arrizabalage. Kanteu je ovo bio treći pogodak ove sezone.

Mateo Kovačić dobio je tek nekoliko minuta pred kraj utakmice. Ušao je u igru umjesto Rossa Barkleya u 88. minuti, a loša vijest za Sarrija je ozljeda Oliviera Girouda koji je zbog ozljede morao igru napustiti u 76. minuti. Zamijenio ga je već pomalo zaboravljeni Alvaro Morata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea se pobjedom zadržao u borbi za sam vrh ljestvice. trenutno su na četvrtom mjestu s 43 boda iza Liverpoola (54), Tottenhama (45) i Manchester Cityja (44). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo