'NEMA BOLJEG OD NJEGA, KOVA, DOĐI U ARSENAL': / Sad je valjda svima jasno zašto su svi oduševljeni Hrvatom

Image
Foto: Screenshot: Twitter

Pred Mateom Kovačićem dani su dokazivanja svome treneru Zinedine Zidaneu u Real Madridu na pripremnoj turneji po SAD-u.

25.7.2017.
17:00
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Otkako je 2015. godine stigao u Real Madrid Mateo Kovačić se patio u borbi za početnu poziciju u momčadi, a taj izazov sada je i dodatno otežan. Naime, Zinedine Zidane, dolaskom Ceballosa iz Betisa, ima opasnu gužvu u veznom redu koji čine još Toni Kroos, Luka Modrić, Isco, Marcos Llorente i Casemiro. Od svih spomenutih nogometaša, Kovačić se nalazi nekako u najnezavidnijoj poziciji.

ŠPANJOLCI PIŠU KAKO JE KOVAČIĆ U PROBLEMIMA: Hrvat im odgovorio maestralnim potezom koji je raspametio fanove

Konkurent opakim igračima

Jer, Vatreni će u svojoj trećoj sezoni u klubu biti konkurent za mjesta koja zauzimaju sjajni Kroos i opasni Isco dok će iz Betisa dovedeni, gore spomenuti Ceballos, konkurirati za Modrićevu poziciju, a Llorente nastojati izgurati Casemira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, BEHROUZ MEHRI

Mateo Kovačić

Zidane je nedavno uvjerio Matea Kovačića da ne razmišlja o odlasku sa Santiago Bernabeua. Talentirani hrvatski reprezentativni veznjak je zbog spomenute prevelike konkurencije, straha od premalo minuta i neigranja, počeo razmišljati da potraži novi klub.

PANIKA U REALU ZBOG – KOVAČIĆA: Zidane nagovarao Hrvata da ostane, Bilić radi dodatne probleme Francuzu

Zidane razgovarao s Hrvatom

To je itekako bilo zabrinulo Zidanea koji je onda potom u Los Angelesu na pripremama razgovarao s Hrvatom i uvjerio ga kako je on potreban momčadi i kako će svi u nadolazećoj sezoni dobiti priliku. Kovačić je nakon toga odlučio ostati u Realu. Zidane jako cijeni Kovačića. Nema sumnje, Kova će dobiti svoju šansu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, pitanje je kako će se sve to na kraju odigrati?! Jer, Kroos i Isco ipak su u prednosti ispred Hrvata, a Ceballos će u pripremnim utakmicama, kako je to inače običaj s novim igračima, više biti testiran, odnosno, trebao bi više igrati nego Kovačić. No, to ne znači sad odmah da je Kova prekrižen.

Image
Foto: AFP, FILIPPO MONTEFORTE

Nije, Zidane mu je to i sam dao do znanja, kao što mu je dao priliku u prvoj pripremnoj utakmici između Reala i Manchester Uniteda (1-1, regularni dio, 2-1 na penale, sedmorica od desetorice su promašili kaznene udarce, a među njima je bio i Kova) u kalifornijskoj Santa Clari u sklopu “Kupa prvaka”, koji se igra po Americi u sklopu priprema za novu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić je Zidaneu zahvalio na prilici sjajnom asistencijom Theu Hernandezu, kojeg je u kaznenom prostoru srušilo novo pojačanje Manchester Uniteda koje je došlo iz Benfice, Victor Lindelöf, a penal je na kraju bio iskoristio Casemiro.

Fanovi hvale Kovu

Fanovi Reala hvale Kovačića. Hvale ga i svi u klubu. Hrvatski veznjak posjeduje veliki talent, ali isto tako i sam je svjestan da igra u momčadi prepunoj zvijezda i da je njegova minutaža, samim time - limitirana! E sad, postavlja se pitanje kako će Kovačić na sve to gledati i prihvatiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su španjolski mediji nedavno pisali, Hrvat nadolazećoj sezoni želi više igrati. Ne želi biti samo važna opcija kad je netko ozlijeđen ili kad se netko odmara (iako, Zidane dosta rotira, možda i najviše od svih trenera velikih momčadi), želi biti dio prvih 11, želi minute koje su mu prijeko potrebne, koje želi. Kad smo kod Kovačića i fanova, na Twitteru je osvanuo i video Kovačićevih vratolomija s loptom s jednog od treninga za vrijeme zime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna je navijačica nahvalila Kovu napisavši kako se ne može naći bolji vezni igrač koji prenosi loptu bolje nego Mateo Kovačić. Njezin komentar i sam video izazvali su reakcije ostalih fanova na društvenim mrežama koji su nahvalili Hrvata, nazivaju ga igračem s klupe koji može promijeniti tijek susreta, a neki ga zovu da prijeđe u Arsenal.

"Nadamo se da će ostati", poruka je navijača Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo