NE DIRAJTE GA: / Hrvatski reprezentativac stao u obranu napadnutog suigrača

Image
Foto: AFP

Barcelonin vratar Marc-Andre ter Stegen na udaru je kritika nakon što su mu neki počeli brojati svaki pogrešan korak koji napravi na golu jedne od najboljih svjetskih nogometnih momčadi.

14.3.2016.
17:30
AFP
VOYO logo

Athleticov Mikel san Jose tako mu je zabio gotovo s centra u 0:4 porazu Barcelone u prvoj utakmici Španjolskog superkupa, a pamtljiv je i gol kojeg mu je u mrežu pospremio Romin Alessandro Florenzi u fazi po skupinama u Ligi prvaka. Oba su pogotka primljena u ljetnim mjesecima prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić ga hvali

U oba je slučaja Ter Stegenova procjena bila, blago rečeno, kriva, no pohvaliti svakako treba i strijelce tih pogodaka. Kako bilo, suigrači njemačkog vratara i dalje mu vjeruju i pružaju podršku u javnosti, pa tako i hrvatski nogometaš katalonskog kluba Ivan Rakitić.

"On je nevjerojatno ambiciozan i premda tek 23-godišnjak, već je jedan od najboljih golmana na svijetu. Ja sam presretan što je na našim vratima. S njim se sjajno slažem, a cijela mu momčad maksimalno vjeruje", uvjerava hrvatski veznjak koji smatra da spomenuti golovi ne bi trebali ići na dušu njegovog čuvara mreže, već da bi zbog njih trebalo hvaliti igrače koji su ih postigli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu to bile njegove pogreške, treba čestitati onima koji gol postignu s 50-ak metara. To se ne ponavlja. A, što se njega tiče, on sigurno neće postati najbolji vratar svijeta preko noći, no naporno radi", zaključio je Rakitić, a prenosi Spox.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ter stegen je u ovoj sezoni odigrao 19 utakmica za Barcelonu i primio 23 gola. Samo u pet ogleda mrežu je sačuvao netaknutom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo