AJME MAJKO / Ne daj se Stanko, ne daj se godinama Stanko: Pogledajte projektil bivšeg hajdukovca kojim je šokirao San Siro

Image
Foto: Profimedia

Stanko Jurić zabio svoj četvrti gol u 56. nastupu za Parmu. I to kakav

11.1.2023.
6:40
Profimedia
VOYO logo

Bila je to bomba bivšeg hajdukovca Stanka Jurića sa 20-etak metara o kojoj će se još dugo pričati. Branitelji naslova pobjednika Talijanskog nogometnog kupa, igrači Intera iz Milana prvi su četvrtfinalisti ovosezonskog izdanja nakon što su u osmini finala u utorak kasno navečer, nakon produžetka, kao domaćini svladali drugoligaša Parmu sa 2-1 (0-1, 1-1).

Četvrti gol u 56. nastupu za Parmu

Image
TALIJANSKI KUP /

Inter nakon drame produžetaka izbacio Parmu, Stanko Jurić zabio golčinu sa 20-ak metara i skinuo paučinu

Image
TALIJANSKI KUP /

Inter nakon drame produžetaka izbacio Parmu, Stanko Jurić zabio golčinu sa 20-ak metara i skinuo paučinu

Gosti iz Parme bili su nadomak senzacije jer su sve do 88. minute vodili sa 1-0 i to fenomenalnim pogotkom hrvatskog veznjaka Stanka Jurića (38). Jurić je primio loptu nakon odlične asistencije petom suigrača i desnom iz prve matirao suparničkog golmana .OVDJE pogledajte golčinu i pol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lautaro Martinez (88) uspio je poravnati da bi u dodatnih pola sata prolazak favoritu osigurao Francesco Acerbi (110).

Defenzivnom veznjaku Stanku Juriću ovo je bio četvrti gol u 56. nastupu za Parmu, u koju je došao u ljeto 2021. iz Hajduka uz odštetu od 2 milijuna eura. Jurić je standardni prvotimac kluba koji je na šestom mjestu Serie B. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Acerbi junak

Inače, gosti iz Parme tu su prednost držali sve do pred sam kraj dvoboja kada je Lautaro šutom s vrha kaznenog prostora svladao 45-godišnjeg Gianluigija Buffona te odveo susret u produžetak. Pobjednički pogodak za Inter postigao je stoper Acerbi koji je natrčao na jednu odbijenu loptu i spektakularnim udarcem glavom s više od 16 metara lobao Buffona.

Marcelo Brozović zbog ozljede nije konkurirao za nastup u sastavu Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter će u četvrtfinalu za tri tjedna ugostiti boljeg iz ogleda Atalanta - Spezia koji je na programu 19. siječnja.

U srijedu će u osmini finala igrati Milan - Torino, u četvrtak su na programu dvoboji Fiorentina - Sampdoria i Roma - Genoa, Napoli i Cremonese svoj će susret osmine finala igrati 17. siječnja, dok će se 19. siječnja uz susret Atalante i Spezije još sastati Lazio - Bologna te Juventus - Monza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo