U GRADU OSVANULE PORUKE

NAVIJAČKA GROZNICA KAKVA SE NE PAMTI: Sramotna krađa iz 1999. ogromni je motiv Riječanima

Rijeka je na nogama uoči sutrašnje ključne utakmice za naslov prvaka Hrvatske između Rijeke i Dinama na Rujevici.

Ne sjećamo se kad je neka utakmica u HNL-u izazvala toliko zanimanje javnosti i medija i bila toliko ‘opjevana’, kao što je to derbi na Rujevici između lidera prvenstva Rijeke i aktualnog prvaka Dinama.

Ima li nešto što već nije napisano ili rečeno o subotnjem dvoboju? “Odlučujuća”, “ključna”, “sudbonosna”, “utakmica godine”… Epiteti su koji se vežu za sraz dvije najbolje momčadi prvenstva. Rijeka dočekuje Dinamo s 4 boda više na ljestvici. Bijeli s Rujevice imaju 68 bodova, Dinamo 64.

U Rijeci i na Kvarneru vlada euforija

Grad Rijeka i čitav Kvarner u euforiji su zbog susreta. Ulaznice su planule za svega sat i pol vremena, Armada se već danima priprema za utakmicu, dolazi i jaka Dinamova podrška u obliku 400 Bad Blue Boysa. Na tribinama će bit vruće.

HIT NAPADAČ ZA NET.HR UOČI KLJUČNE UTAKMICE ZA NASLOV PRVAKA: ‘Najbolji smo klub u Hrvatskoj i regiji i svi su nabrijani na nas’

U Rijeci kažu da jednu titulu već imaju, iako je ona onom sramotnom krađom na Kantridi 1999. godine otišla u vitrine Tuđmanove Croatije. Stoga je mrtva trka koju trenutačno vode s Dinamom puna nade, prkosa i simbolike. Grad je ukrašen porukama Armade:

‘Deri Rijeko, Krepat ma ne molat…’

“Deri Rijeko, Krepat ma ne molat”, I baš je dobro…1987.”, “Rijeko mi te volimo”, samo su neke od poruka kojima Armada diže grad na noge i šalje poruku svojim ljubimcima da su uz njih u ovoj sudbonosnoj utakmici za bijele s Rujevice.

Armada je jučer preko glasnogovornika grupe Denisa Povha poslala poruku svim gledateljima koji dolaze na Rujevicu.

“Pozivamo navijače da dođu što ranije na stadion kako bi od samoga zagrijavanja naši igrači osjetili veliku podršku, a naši suparnici osjetili da se nemaju čemu nadati na Rujevici, jer je ovo sezona u kojoj će Rijeka osvojiti naslov prvaka. Ovo će biti rekord Rujevice od kada je sagrađena. Ovo je bitka za naslov prvaka, bitka koja se čeka od početka sezone”, kazao je Povh čije riječi prenosi riječki Novi list.


Povratak na Net.hr