NIKO SE OKOMIO NA SUCE / Navijači tražili odlazak Kovača, Bjelica: 'Ovo je bilo jako emotivno za mene'

Image
Foto: Profimedia

"Na tribinama si nemoćan. Danas sam se mogao vratiti na posao, tamo gdje se najugodnije osjećam..."

10.2.2024.
23:17
Profimedia
VOYO logo

Nenad Bjelica odradio je tri utakmice suspenzije koju je dobio zbog sukoba sa nogometašem Bayerna, Leroyem Saneom.

Image
TORINO REMIZIRAO /

Borna Barišić zabio golčinu u Kupu, Inter u golijadi slavio u Rimu

Image
TORINO REMIZIRAO /

Borna Barišić zabio golčinu u Kupu, Inter u golijadi slavio u Rimu

Bjeličin povratak na klupu Uniona obilježio je svehrvatski okršaj. Naime, u goste im je stigao Wolfsburg Nike Kovača u čijim redovima igra Lovro Majer, dok za domaći sastav ipak nnije zaigrao Josip Juranović zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo se Majer sudario glavom s domaćim nogometašem i završio na travnjaku, a dvoboj je prekinut na kratko jer su navijači Union Berlina zasuli teren teniskim lopticama. To je bio navijački prosjed protiv ne ulaganja stranaca u njemački nogomet, žele da se ta praksa promijeni.

Susret je nakon kratkih poteškoća s čiščenjem loptica nastavljen, a pobijedio je Union Berlin s 1:0. Pogodak je postigao Doekhi u nadoknadi prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Bjelica i Kovač pod posebnim su povećalom njemačke javnosti, jedan zbog incidenta, a drugi zbog slabih igara svoje momčadi. Wolfsburg je posljednjih šest utakmica bez pobjede, a nakon utakmice navijači su skandirali: "Kovač, odlazi!"

Niko je nakon poraza rekao: "Mi smo bili bolja momčad i dominirali smo utakmicom. Imali smo puno prilika i nismo smjeli izgubiti. Bio sam frustriran situacijom ispred gola kada je Moritz Jenz ozlijeđen. Bio je to nesretan sudar, ali s obzirom na to koliko je krvario, morate se zapitati je li bilo prekršaja", rekao je Kovač i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obojica su išla u skok, ali samo je Jenz igrao loptom i sada ima slomljen nos. Nisam siguran da mu ga je slomila lopta."

Bjelica je nakon pobjede bio drugačijeg raspoloženja: "Na tribinama si nemoćan. Danas sam se mogao vratiti na posao, tamo gdje se najugodnije osjećam. Uz liniju igrališta možeš sudjelovati u utakmici. Ovo je bilo jako emotivno za mene jer smo osvojili tri boda nakon velike borbe. Wolfsburg je bila bolja i nešto svježija momčad. Vidjelo se da smo imali osam igrača koji su se u srijedu iscrpili protiv Mainza. Zbog toga je jedini način da dođemo do pobjede bilo kroz prekide, uz borbu i zajedništvo. Moji igrači su danas to napravili, ali ako pogledate šanse rezultat je mogao biti drukčiji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo