NEMA KRAJA / Navijači iznijeli teške optužbe, dio njih želi da ih se pusti jer počinje sezona, a oni moraju raditi: 'Stajao sam mirno u koloni i dobio metak'

Image
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Nastavlja se priča oko navijača Hajduka nakon incidenta na autocesti

24.5.2022.
12:40
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
VOYO logo

Suci istrage velikogoričkog Županijskog suda odredili su jednomjesečni istražni zatvor za 42 navijača Hajduka koji su prijavljeni zbog subotnjeg izazivanja nereda i sukoba s policijom na odmorištu Desinec na autocesti A1, doznaje Hina na sudu.

Image
NOVOSTI IZ MADRIDA /

Ancelotti odgovorio na zanimljivo pitanje vezano za Modrića, a pogledajte i što je malo kasnije Luka izveo na treningu

Image
NOVOSTI IZ MADRIDA /

Ancelotti odgovorio na zanimljivo pitanje vezano za Modrića, a pogledajte i što je malo kasnije Luka izveo na treningu

Svim pritvorenim pripadnicima Torcide određen je pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, precizirano je na Županijskom sudu u Velikoj Gorici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritvoreni navijači su tijekom ponedjeljka, zbog njihove brojnosti, dovođeni na istražna ročišta u četiri odvojene skupine od po 10 okrivljenika. Prvo ročište održano je u ponedjeljak s početkom u 11,30 sati, a posljednje četvrto je dovršeno nakon 22 sata.

U pritvoru do daljnjega

Nekoliko odvjetnika ranije da je kazalo da su njegovi branjenici poricali bilo kakvo sudjelovanje u neredima na odmorištu Desinec navodeći da ih je policija nasilno izvukla iz vozila i uhitila. Pojedini branitelji su najavili žalbe na odluke sudaca istrage, o čemu bi idućih dana trebalo odlučiti izvanraspravno vijeće velikogoričkog Županijskog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

Fotografije tučnjave izmedju Torcide i policije. U subotu u 21.35 sati na autocesti A1 kod odmorista Desinec navijači Hajduka napali su policajce koji su ih organizirano pratili s utakmice u Zagrebu. Odbijajući napad policija je uzvratila vatrenim oružjem kojim su ranjena dvojica napadaca, a u napadu je ozlijedjeno desetak policajaca.

Mediji javljaju kako će zatvor u Zagrebu imati problem sa smještajem 42 okrivljenika koji kao pritvorenici ne smiju biti u istim sobama niti ići zajedno u šetnju za vrijeme trajanja istrage.

Policija je ranije izvijestila da je 42 muškarca prijavila zbog izazivanja nereda, a tužiteljstvo je nakon ispitivanja za sve zatražilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook

Torcidaši uhićeni leže uz autoput nakon teškog sukoba s policijom na bezinskoj postaji u Desincu.

Teške optužbe

Ljudi koji su se našli na odmorištu Desinec pak iznose teške optužbe. Jedan je građanin za Nacional rekao:

"Stajao sam mirno u koloni i dobio metak", a potom je dodao kako se u strahu za vlastitu sigurnost nije javio liječniku te da čak nije javio ni svojoj obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Prazna južna tribina, Torcida

"Član moje obitelji je ranjen, propucan, i to dok se nastojao udaljiti od nereda u kojima nije sudjelovao. Radi se o friškom punoljetniku, gotovo dječaku, inače potpuno nekonfliktnom i odlikašu u školi", rekla je jedna nezadovoljna Splićanka, dok je treći sugovornik otkrio kako je njegov brat još uvijek na liječenju nakon što je dobio metak u prsa.

24sata pak piše kako dio Torcidaša u zatvoru traži liječničku pomoć te da ih se pusti kući jer uskoro počinje turistička sezona, a oni moraju raditi. Moguće da traže adekvatnu liječničku pomoć kako bi mogli tužiti policajce. Veliki dio njih tvrdi da nisu radili probleme, nego da ih je policija izvukla iz vozila koja su se tamo našla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo