NAVIJAČI CSKA POSLALI JASNU PORUKU DELIJAMA: / 'Imat ćete svog grobara na kraju života'

Image
Foto: Screenshot

Moskovski navijači CSKA poslali su poruku pristalicama Crvene Zvezde

21.2.2018.
23:53
Screenshot
VOYO logo

Navijačka bratstva ponovno su došla do izražaja. U Moskvi je u srijedu navečer odigrana druga utakmica šesnaestine finala Europske lige.

DISCIPLINSKI POSTUPAK PROTIV ZVEZDE: Sramotna poruka o Hrvatima, Albancima i Bosancima došla na naplatu

CSKA Moskva je pobijedila Crvenu Zvezdu 1-0 i izborila plasman u osminu finala natjecanja, nakon 0-0 u Beogradu prošlog tjedna, u utakmici koja je ostala obilježena i bušenjem guma na automobilima, koji su bili sparkirani u blizini Marakane, a čije je djelo bilo navijača CSKA, koji su u dobrim odnosima s Grobarima, velikim rivalima Delija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su Srbi i Rusi generalno politički prijatelji, klupska nogometna pripadnost ponovno je prevladala i poremetila dobre navijačko-sportske odnose dvaju zemalja.

Na utakmici Rusi su Delijama transparentom sa svoje tribine poručili:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki Delija će imati svog grobara na kraju života", javlja beogradski B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tabloid Kurir, pak, piše kako se s tribina čulo i:

"Sisaj, Zvezdo le...", a mogao se vidjeti i grb Partizana, koji je bio provokacija navijačima Zvezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči utakmice nije bilo sukoba između ovih navijačkih skupina koji su veliki rivali i zato što Delije gaje bratske odnose s navijačima moskovskog Spartaka, čiji su navijači veliki suparnici na ulici i "livadi" s nogometnim huliganima CSKA, čija je najjača ekipa tzv. "Yaroslavka", koja je dugo glasila kao nepobjediva u dogovorenim tučnjavama na "livadi" s jednakim brojem ljudi, što je skoro pa postao sport u Rusiji jer je ova pojava (način sukoba među nogometnim huliganima) raširena i prisutna među ruskom navijačkom populacijom koja je podigla huligansku ljestvicu na viši nivo.

Što se tiče onog sportskog dijela, pogodak odluke zabio je Alan Đagojev u posljednjim trenucima prvog dijela. Gosti su u samoj završnici utakmice mogli izjednačiti, ali je Ben Nabouhane propustio realizirati sjajnu priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostale uzvratne utakmice 16-ine finala Europske lige na rasporedu su u četvrtak, a ždrijeb osmine finala je 23. veljače.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo