Pogreška o Džeki i BiH nasmijala cijeli Facebook

Nakon što je BIH slavila protiv Irana sa 3:1 u posljednjom dvoboju grupne faze, navijači Zmajeva su shvatili koliko je zapravo poraz od Nigerije bio tragičan.

26.6.2014.
11:42
VOYO logo

Podsjetimo, Nigerija je pobijedila BiH sa 1:0, a O'Leary je prvo poništio čisti gol Edina Džeke, da bi potom i priznao pogodak Afrikanaca nakon što je prethodno na Spahiću napravljen očiti prekršaj.

Navijači BiH odlučili su O'Learyju dati do znanja kako mu zamjeraju jer ih je izbacio iz osmine finala, te su mu zaposjeli Facebook profil gdje su se počeli kaliti raznim uvredama i prijetnjama. No, došlo je do greške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Facebook profil pod imenom Peter O'Leary zapravo ne pripada novozelandskom sucu, već sasvim drugoj osobi iz Engleske. Zatrpan porukama BiH navijača, ovaj O'Leary se odlučio obratiti svim navijačima Zmajeva.

"Sve građane Bosne i Hercegovine i onima u dijaspori u svijetu molim da pročitate ovu poruku. Ja nisam onaj sudac s Novog Zelanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima isto ime i prezime kao novozelandski sudac, ali ja sam iz Engleske. Znači, nisam sudac koji je poništio čisti gol Edina Džeke na SP-u Brazilu.

//www.youtube.com/embed/mr5H-eNHjJcMožda će ovo zvučati kao velika slučajnost, ali ja sam veliki fan BiH. Nekoliko sam puta bio u vašoj zemlji gdje sam upoznao sjajne ljude i BiH će mi zauvijek ostati u srcu. Stoga me poraz od Nigerije pogodio kao i sve vas. Volim vašu reprezentaciju i voljet ću je i dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato bih vas sve zamolio, prije no što mi išta pošaljete pročitajte ovu poruku", napisao je ovaj O'Leary na svojoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo