Našao se laf koji će dovesti u red Zdravka Mamića!

23.2.2012.
7:43
VOYO logo

U zgradi Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta dogodio se u srijedu popodne povijesni sastanak za hrvatski sport. Barem se tako čini po izjavama i još više, po pričama o atmosferi u prostoriji u kojoj su se po prvi puta našli zajedno ministar Željko Jovanović i Vlatko Marković s društvom (Zorislav Srebrić, Branko Laljak, Dušan Kukić, Miroslav Uljan i Damir Vrbanović).

Marković koji je mjesecima bahato odgovarao ministru preko medija ('Tko ti je taj?'), sada je morao popričati s istim u četiri oka, a po neslužbenim informacijama sa sastanka, Vlatko je pričao manje. Riječ je imao uglavnom Jovanović, koji je društvu iz Rusanove poručio doslovno ovo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš je stav jasan: vodstvo HNS-a izravno je odgovorno za brojne probleme u nogometu, prije svega u Prvoj HNL i očekivali smo da iznesu plan saniranja situacije. Ali, ništa od toga nismo čuli pa smo im Skansi i ja rekli da ovo vodstvo HNS-a nema potporu Ministarstva", izjavio je Jovanović i dodao:

"Neka postupe prema članku 12. svog Statuta, u kojem piše da su odgovorni za nastalo stanje, te sazovu izvanrednu skupštinu i predlože akcijski plan za rješavanje problema. Ako Skupština ne prihvati taj akcijski plan, neka daju svoje mandate na raspolaganje! To su dužni napraviti, pa neka novo vodstvo HNS-a pokuša riješiti probleme".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među pokislim stanovnicima Rusanove nije bilo Zdravka Mamića, kojemu je ministar zadao i vjerojatno najteži udarac. Naime, Jovanović je velikom gazdi hrvatskog nogometa najavio konkretne korake - uvođenje sportske inspekcije.

"Radimo na izmjenama Zakona o sportu, a najvažnija će stvar biti uvođenje sportske inspekcije, koja će se baviti nepravilnostima u savezima i klubovima. Čim se ustroji inspekcija, kreće se u raščišćavanje stvari", izjavio je Jovanović i objasnio gdje 'puca':

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jer, očito je da se ne poštuju odredbe Zakona o sportu, recimo ona koja se tiče kaznenog postupka i sudjelovanja u radu sportskih organizacija, kao i ona o rodbinskim vezama s članovima menadžerske agencije. To znači da mjesto gospodina Mamića u klubu i u Savezu nije u skladu s postojećom zakonom, međutim zasad ne postoji instrument kojim se to može spriječiti. A uvođenje sportske inspekcije bit će taj potrebni alat koji će omogućiti da se sve radi po zakonu", najavio je novi gazda hrvatskog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo