ZBOG NEPROMIŠLJENIH IZJAVA / Naš Hajduk nakon Štimca, dobio i sudsku raspravu protiv Zdravka Mamića: Evo koliku kaznu bjegunac od pravosuđa mora platiti

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

'Tužba protiv odbjeglog i osuđenog šefa nogometne zločinačke organizacije podnesena je još prije nekoliko godina, kako bi se i na ovaj način zaštitila prava i čast desetaka, a sada i stotina tisuća članova Hajduka.'

14.12.2023.
15:47
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Udruga Naš Hajduk dobila je sudsku presudu protiv Zdravka Mamića. Bjegunac od hrvatskog pravosuđa mora platiti pet tisuća eura i kamate. Mamićeve izjave da ga udruga Naš Hajduk podsjeća na "Cosa nostru'' bile su sporne.

Image
IZGREDI U PROŠLOM KOLU /

Hajduk dobio najveću kaznu: Torcida u Zagrebu pjevala 'Visoke peći potpaljujem ja, dva reda koksa, četiri purgera'

Image
IZGREDI U PROŠLOM KOLU /

Hajduk dobio najveću kaznu: Torcida u Zagrebu pjevala 'Visoke peći potpaljujem ja, dva reda koksa, četiri purgera'

''Oni su uzeli sebi za pravo da simbol Hrvata i Dalmacije uzimaju u svoje ruke i teroriziraju cijelu Hrvatsku", govorio je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlukom Općinskog suda u Splitu, Zdravko Mamić dužan je Našem Hajduku platiti iznos od 5.000 eura (37.672,45 kuna) uvećan za zatezne kamate.

Sud je ustvrdio da je u nizu njegovih javnih nastupa Mamić očito imao namjeru prikazati Naš Hajduk kao kriminalnu, nesposobnu i manipulatorsku organizaciju, politički angažiranu i zlonamjernu grupu ljudi koja ima odlike mafije i cilj 'uništiti Hajduk i razarati hrvatsko tkivo'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužba protiv odbjeglog i osuđenog šefa nogometne zločinačke organizacije podnesena je još prije nekoliko godina, kako bi se i na ovaj način zaštitila prava i čast desetaka, a sada i stotina tisuća članova Hajduka. 

Sud je potvrdio da su apsolutno svi Mamićevi navodi bili netočni, ali i zlonamjerni, izrečeni isključivo s ciljem gubitka njihovog povjerenja u udrugu, rasipanja članstva i posljedično uništenja modela koji se borio i izborio za pošteni, demokratski i transparentan klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom slučaju barem simbolično pokazalo se da je pravda dostižna, nadamo se da će prije ili kasnije ipak dostići i samog Zdravka Mamića", stoji u objavi udruge Naš Hajduk.

U subotu, 16. prosinca, očekuje nas spektakularna borilačka večer koju možete pratiti UŽIVO na VOYO platformi. U 19 sati počinje prijenos priredbe najveće regionalne borilačke organizacije - FNC 14 iz Sarajeva, a sat vremena kasnije počinje event vodeće europske MMA organizacije - KSW 89 u poljskom gradu Gliwice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo