LOVA DO KROVA / Evo koliko novca su zaradili zastupnici nogometaša i klubova u raznim transferima: Srušen je rekord, od cifre boli glava

Image
Foto: Shutterstock

U izvješću FIFA-e o naknadama zastupnika stoji i da je prvi put premašen iznos od milijun dolara za posredovanje pri transferima kad su u pitanju nogometašice. U rekordnih 125 transfera, u koji su bili uključeni posrednici, isplaćeno je ukupno 1,4 milijuna američkih dolara na ime naknada

14.12.2023.
15:15
Shutterstock
VOYO logo

Naknade zastupnika nogometaša i klubova u transferima koji su provedeni u 2023. dosegnuli su rekordan iznos od 888,1 milijuna USD, objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA).

Image
OSTAVIO DUBOK TRAG /

Legendarni Vatreni u novoj ulozi: HNS odabrao ambasadora na nadolazećem Euru u Njemačkoj

Image
OSTAVIO DUBOK TRAG /

Legendarni Vatreni u novoj ulozi: HNS odabrao ambasadora na nadolazećem Euru u Njemačkoj

To predstavlja povećanje od 42,5 posto u odnosu na prošlu godinu, a za više od jedne trećine nadmašuje prethodni rekord postavljen 2019., objavila je krovna nogometna organizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski klubovi su najviše pridonijeli ovogodišnjem rekordnom ukupnom iznosu, potrošivši 280 milijuna dolara na naknade za usluge posrednika, a klubovi iz Saudijske Arabije su drugi na toj listi s utrošenih 86 milijuna dolara na troškove posredovanja.

No, konačan iznos zarade zastupnika je, zapravo, znatno veći, jer su u ovom FIFA-inom izvješću obrađeni samo prekogranični transferi, a nisu uključeni oni koji su napravljeni unutar iste države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA je novim pravilima ograničila zarade zastupnika u milijunskim transferima, ali ta su pravila osporena pred sudom u Engleskoj i Njemačkoj. Sud u Engleskoj je presudio da se ograničavanje zarade zastupnika protiv Zakonima o tržišnom natjecanju u Velikoj Britaniji, dok je okružni sud u Dortmundu izdao zabranu primjene određenih dijelova novog pravilnika, uključujući propis o ograničenju naknada, na bilo koji posao povezan s njemačkim tržištem.

Ljetos je Sportski arbitražni sud (CAS) u Lausannei dao podršku legitimnosti FIFA-inih propisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izvješću FIFA-e o naknadama zastupnika stoji i da je prvi put premašen iznos od milijun dolara za posredovanje pri transferima kad su u pitanju nogometašice. U rekordna 125 transfera u koji su bili uključeni posrednici isplaćeno je ukupno 1,4 milijuna američkih dolara na ime naknada.

U subotu, 16. prosinca, očekuje nas spektakularna borilačka večer koju možete pratiti UŽIVO na VOYO platformi. U 19 sati počinje prijenos priredbe najveće regionalne borilačke organizacije - FNC 14 iz Sarajeva, a sat vremena kasnije počinje event vodeće europske MMA organizacije - KSW 89 u poljskom gradu Gliwice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo