Nakon sastanka saveza

NAPETO UOČI UTAKMICE: Navijači s hrvatskim obilježjima neće moći ući na Bakcell Arenu

Eurokvalifikacijski ogled Azerbajdžana i Hrvatske koji započinje danas u 18 sati po hrvatskom vremenu na Bakcell Areni biti će lišen vizualnog dekora hrvatskih navijača. Barem ako ćemo vjerovati informacijama koje dolaze iz Bakuaa.

Naime, Slobodna Dalmacija piše u srijedu bio poprište sastanka nogometnih Saveza Azerbajdžana i Hrvatske na temu gostujućih navijača, pri čemu je donesena odluka da publika na stadion ne smije s hrvatskim obilježjima. Konkretno, takvima će ulazak na Bakcell Arenu biti zabranjen.

HNS je ranije zabranio hrvatskim navijačima gostovanja za susrete protiv Azerbajdžana i Norveške, te im nije bio posrednik za ulaznice. U HNS -u vlada strah od izbacivanja iz natjecanja do kojeg bi moglo doći ako bi navijači napravili još jedan incident.

U strahu su ‘velike oči’

No, klub navijača hrvatske reprezentacije “Uvijek vjerni” putem priopćenja poslalo je poruku Šukeru i društvu iz Hiltona kako će oni ipak putovati u Baku i Oslo. Čitav strah od izbacivanja posljedica je poljudskog skandala u obliku iscrtavanja kukastog križa na Poljudu, vidljivog tijekom utakmice protiv Italije.

Zbog tog čina UEFA je kaznila Hrvatsku oduzimanjem jednoga boda, novčano u iznosu od 100.000 eura, dvjema utakmicama bez gledatelja i zabranom odigravanja utakmica na Poljudu u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

Vrijedi istaknuti kako susrete u Bakuu ne osigurava policija već vojska, a ona nema puno razumijevanja za nestašluke. Stoga se navijačima koji su putovali u Baku savjetuje da ne rade incidente jer neće dobro proći. Kako bilo, navijači koji se nalaze na ulicama Bakua poručuju da će svejedno ući na stadion.

 

Povratak na Net.hr