DUGO SE NEĆKAO / Najskuplji Dinamov ulazni transfer odabrao gdje će nastaviti karijeru: Spominjao se i Hajduk, no ništa od toga

Image

Marko Rog je odlučio gdje će nastaviti karijeru

4.8.2022.
13:25
VOYO logo

Povremeni hrvatski reprezentativac i bivši igrač talijanskog Napolija, Marko Rog, nakon dužeg premišljanja odlučio je produžiti ugovor s Cagliarijem. Unatoč tome što ga se u talijanskim medijima povezivalo s Hajdukom, Marko je odlučio igrati u Serie B.

Image
POSAO GODINE NA POLJUDU /

Hajduk sprema najveći transfer još od dolaska Marka Livaje. Stiže im bivši dinamovac i Vatreni?

Image
POSAO GODINE NA POLJUDU /

Hajduk sprema najveći transfer još od dolaska Marka Livaje. Stiže im bivši dinamovac i Vatreni?

Sardinijski gigant je prošle sezone ispao iz najvišeg ranga talijanskog nogometa, te je vjerojatno to bila najveća prepreka u Markovoj odluci. Možda je i pametno odlučio s obzirom na to da je dva puta teško povrijedio koljeno i trebao bi se prilagoditi u lakši ritam talijanske druge lige. Za klupske stranice Rog je nakon potpisa izjavio sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Presretan sam produljenjem ugovora. Ove godine imamo dobru momčad, želimo Cagliari vratiti tamo gdje zaslužuje. Imao sam neke prilike otići ove godine u momčadi iz Serie A. Htio sam ostati ovdje zbog onoga što sam prošao s ovim bojama i zato što sam se osjećao dužnim za ono što je klub učinio za mene", rekao je Rog pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Trener je želio moj ostanak'

"Žao nam je kako je završila prošla godina, sada ne moramo gledati u prošlost, nego trebamo ići dalje i pokazati da smo zaboravili što se loše dogodilo prošle godine. Trener ima jasne ideje, uistinu je želio moj ostanak ove godine. Moramo biti složni i raditi na ostvarenju naših ciljeva. Dobro mi je u Cagliariju, to je lijep i miran grad. Od prvog sam dana osjetio ljubav navijača, posebno tijekom moje ozljede prošle godine."

Image

Rog je svoj uzlet doživio dolaskom u Dinamo 2015. godine kada je za pet milijuna eura prešao iz Splita, i još dan danas drži rekord najskupljeg ulaznog transfera u HNL-u. Kasnije ga je Dinamo prodao za 15 milijuna eura Napoliju, a ovi su ga prije dvije godine prodali Cagliariju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rog je imao solidnu karijeru u Italiji, ali ona bi vjerojatno bila puno bolja da nije imao nekoliko teških ozljeda koljena. Za reprezentaciju je debitirao 2014. godine i odigrao je 21 utakmicu, a posljednji je put nastupio prije dvije godine protiv Portugala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo