MARCA POHVALILA / Najčitaniji španjolski list: 'Villarreal ostvario povijesni uspjeh. Jedan je Hajdukov igrač radio sve probleme'

Image
Foto: Omar Arnau/PIXSELL
Image
Foto: Omar Arnau/PIXSELL

Hajduk se hrabro borio, dali su sve od sebe

26.8.2022.
9:34
Omar Arnau/PIXSELL
VOYO logo

Villarreal je i drugi put u play-offu Konferencijske lige bio bolji od Hajduka te je nakon 4-2 na domaćem terenu u uzvratu, na Poljudu, svladao splitsku momčad 2-0 (1-0).

Image
OPROŠTAJ OD EUROPE /

Hajduk na krcatom Poljudu pao protiv moćnog Villarreala, 'žuta podmornica' otplovila prema grupnoj fazi KL

Pred prepunim Poljudom i u odličnoj atmosferi u četvrtak navečer Hajduk je jednako tako odigrao prvo poluvrijeme, ali je u svemu nedostajala egzekucija brojnih prilika. Na drugoj strani u 37. minuti je pogodio Pedraza, a u 56. uz veliku pomoć vratara Hajduka Lovre Kalinića Chukwueze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk se hrabro borio, dali su sve od sebe, ali je kvaliteta Villarreala ipak bila prevelika te je hrvatski predstavnik ispao iz Europe, ali nimalo sramotno. Ostavili su srce na terenu protiv očigledno bolje momčadi.

'Kalinić je ubio Hajduk'

Utakmicu su ispratili i španjolski sportski mediji, iako nisu imali niti jednog novinara na Poljudu, a najčitaniji sportski list Marca ponosan je na povijesni uspjeh Žute podmornice: "S ukupnih 6:2 protiv Hajduka postao je prvi španjolski klub koji je izborio igranje u skupinama sva tri euro-kupa", piše Marca i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

"Pogonjeni fanatičnim navijačima, Hrvati su stvarali velike probleme gostima. Sve ih je za Villarreal radio Livaja. Svaka opasna akcija Hajduka išla je preko njega, bilo kao začetnika ili onog koji je završava. Protagonist svih ofenzivnih nastojanja Hajduka pokušavao je od svuda i na sve načine: Njegova lopta poslana glavom okrznula je stativu, a pucao je čak i s centra."

Španjolci su tekst zaključili sa starim nogometnim pravilima: "Drevni nogometni zakon uči nas da se momčadi koja ne iskoristi svoje prilike to osveti. Upravo to se dogodilo na ovom meču. Dok je Hajduk stiskao Villarreal koji je patio, Pedraza je zabio prvi gol, a u drugom, u kojem je Villarreal preuzeo kontrolu, Chukwueze je uz pomoć Hajdukovog golmana Kalinića ubio Hajduk."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo