TRANSFER KOJI ĆE UZDRMATI SVJETSKI NOGOMET: / Senzacionalni Englez postaje najskuplji branič u povijesti?!

Image
Foto: AFP, BEN STANSALL

Novi trener Manchester Cityja Pep Guardiola želi pojačati obranu, a prvi na listi želja je 22-godišnji stoper Evertona John Stones (22), piše Daily Mail.

14.7.2016.
16:26
AFP, BEN STANSALL
VOYO logo

Manchester City nudi 53 milijuna funti (63 milijuna eura) za Stonesa, kojeg je prošlog ljeta pokušavao dovesti Chelsea. Ukoliko transfer bude realiziran John Stones će postati najskuplji branič u povijesti. Kad su u pitanju braniči rekordni transfer ostvaren je 2014. godine kada je brazilski stoper David Luiz otišao iz Chelseaja u Paris Saint-Germain za 50 milijuna funti.

Sjajne brojke

Stones je prošle sezone bio odličan u dresu Evertona, a tomu svjedoče i njegove brojke: Stones je u Premiershipu nastupio 33 puta i odigrao ukupno 2780 minuta, a ostvario je čak 46 uspješnih uklizavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, engleski branič imao je tijekom cijele sezone čak 78 % uspješnih uklizavanja, 56 presječenih lopti, dodavanja na travnjaku vršio je sa 89 % točnošću, a napravio je svega 3 pogreške koje su kumovale loptom u mreži njegove momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guardiolin prioritet

Od kad je došao u Manchester City, Guardiola je Stonesa označio kao prioritet za čvrstu obranu Građana. Njegova elegancija, gracioznost s loptom i pouzdanje na poziciji centralnog braniča, ono su što Stonesa krasi, a u sezoni 2015/16 bio je pravo otkriće u Premier ligi. Nije loše za braniča kojem je nekad cijena bila samo 3 milijuna funti, a sad je višestruko veća.

GUARDIOLA PRONAŠAO NOVO POJAČANJE: Njemačka zvijezda stiže u Manchester City

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo