'Na koljenima bih molio Štimca da bude izbornik...'

Nogometna večer u kojoj smo doznali da idemo na 'popravni' EURO ispit, završila je zanimljivim nogometnim dijalogom u HTV-ovoj emisiji Otvoreno.

12.10.2011.
8:38
VOYO logo

Tema je bila hrvatska nogometna reprezentacija, a rasprava je počela zanimljivom izjavom Ognjena Naglića, urednika sportske redakcije Hrvatskog radija, koji je otkrio što je točno Zdravko Mamić rekao o Igoru Štimcu kao nasljedniku Slavena Bilića.

"Ovako je točno glasila ta rečenica, ja sam je, naime, čuo. Mamić je rekao: 'Ja bih na koljenima išao moliti Igora Štimca da bude izbornik hrvatske reprezentacije kad bih znao da će nas odvesti na Europsko prvenstvo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovor se iz Rijeke uključio i tajnik HNS-a, Zorislav Srebrić, koji je još jednom opisao famoznu sjednicu Izvršnog odbora, održanu nakon utakmice s Latvijom na Kantridi. Podsjetimo, na njoj je u pet minuta zaključeno da će Slaven Bilić voditi reprezentaciju i u dokvalifikacijama, a odluku je pred kamerama objavio Zdravko Mamić.

"Nova sjednica neće biti održana do daljnjega. Mi sad očekujemo ždrijeb dokvalifikacija koji je u Krakovu, a imamo i niz aktivnosti s reprezentacijama koji igraju sljedećeg tjedna", rekao je u svom stilu Zorko, a na dodatno pitanje 'Tko je donio tu odluku?, odgovorio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takvu odluku može donijeti samo Izvršni odbor, a nije bilo sjednice na kojoj bi se ona promijenila".

Tada se u razgovor uključio Igor Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam već u uvodu rekao kako smatram da su upravo ovo slabosti rukovođenja u Savezu jer nije se trebalo dozvoliti da se nakon utakmice daju mišljenja koja su poslije utjecala na atmosferu oko reprezentacije. A nisu pomogle ni priče 'hoće li biti sjednice, neće li biti sjednice', i sad je stvoren jaz između vladajućih struktura te stožera i momčadi koji ne može donijeti ništa dobro", rekao je Štimac.

Najdirektniji u odgovorima bio je urednik Sportskih novosti Robert Šola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kontrola je tamo gdje svi slutimo da je, u rukama Zdravka Mamića. Mamić ima najviše utjecaja u Izvršnom odboru i za mene je to logično jer IO i egzistira ponajviše zahvaljujući njemu. Ako Zdravko Mamić nešto smatra, ne treba sumnjati da će i cijeli IO disati tako", rekao je Šola te zaključio kako sada 'treba pomoći izborniku i igračima da najbolje što mogu odrade kvalifikacije i da se plasiramo na EURO'.

Nositelji: Irska HRVATSKA Portugal Češka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nenositelji: Turska Estonija BiH Crna Gora

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201110111212006 arti-201110100408006 arti-201110101181006 arti-201110101050006

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo