OVO NAJBOLJE POKAZUJE KAKO NAS JE FRANCUSKA POBIJEDILA: / Podatak koji nije viđen 48 godina i kako nam je presudio Pavard

Image
Foto: AFP

Francuska je u nedjelju osvojila svjetski naslov 4-2 pobjedom protiv Hrvatske

16.7.2018.
8:24
AFP
VOYO logo

Francuska nogometna reprezentacija je drugi put u svojoj povijesti okićena naslovom svjetskog prvaka. Ono što su napravili 1998. godine pred svojim navijačima ponovili su 20 godina kasnije u Rusiji nakon što su u utakmici za naslov svladali Hrvatsku 4-2.

Image
LEGENDA RASTURILA FRANCUZE KAO NIKAD PRIJE: /

Ovo sve govori o novim svjetskim prvacima: 'Pobijedio je antinogomet'

Image
LEGENDA RASTURILA FRANCUZE KAO NIKAD PRIJE: /

Ovo sve govori o novim svjetskim prvacima: 'Pobijedio je antinogomet'

Rezultat ne opisuje pravo stanje stvari na travnjaku. Igrači hrvatske reprezentacije, potpisnici najvećeg uspjeha u povijesti hrvatskog nogometa, nisu igrali podređenu ulogu u borbi za svjetski tron, svakako ne dok im snove nije uništio četvrti pogodak Francuza. Kroz posjed lopte (61-39 izraženo postotkom u korist Vatrenih) stvarali su šanse (ukupan broj udaraca 15-8 u korist Vatrenih), prijetili, ali nes(p)retnim reakcijama kod prva dva gola za francusku momčad stvorili zaostatke iz kojih se teško bilo vraćati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatni Pavard

Francuzi su, pak, imali svoj dan i - Benjamina Pavarda.

Od ukupno osam udaraca upućenih prema golu Danijela Subašića (ne računaju se blokirani), svih šest koji su bili prijetnja išli su unutar okvira. Četiri su se lopte zakotrljale u mreži. Novi svjetski prvaci jedina su momčad koja je imala takav postotak pokušaja na ovom SP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, prva su momčad nakon 1970. godine i Brazila koja je u finalu postigla četiri pogotka (protiv Italije 4-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za njih možda i najvažnije, imali su Pavarda. Njihov 22-godišnji talisman pomogao im je produljiti upravo nevjerojatan niz. Naime, momak nikada nije doživio poraz u dresu francuske reprezentacije neovisno o dobnom uzrastu za koji je nastupao – sa seniorima je neporažen u 12 utakmica, s U21 reprezentacijom u njih 15, a s U19 izabranom vrstom u sve četiri u kojima je nastupio...

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo