Mourinho svijetu otkrio svoju veliku želju

Dubai je posljednjih dana bio domaćin konferencije Globe Soccer o profesionalnom nogometu. Nagradu za najboljeg trenera u 2012. godini tom je prigodom primio Jose Mourinho.

Trener Real Madrida je na konferenciji govorio o svojem viđenju današnjeg nogometa, o odnosima s igračima, ali i o aktualnim temama. Primjerice, o vrlo lošim ovosezonskim igrama njegovih nogometaša zbog kojih je došao na udar španjolskih medija, posebno nakon što je prošli vikend u dvoboju protiv Malage ostavio na klupi prvog vratara i klupsku ikonu Ikera Casillasa.

“Navikao sam na pritisak. Prošli tjedan se nekome može činiti lošim, ali za mene je bio fantastičan. Mediji moraju prodati svoj proizvod, a posljedica toga su ponekad laži”, poručio je portugalski stručnjak.

O tome što čini dobrog trenera Mourinho je rekao:

“Svaki trener ima dobrih i loših razdoblja. Nije lako upravljati ekipom u kojoj se nalazi 20 ili 25 igrača različitih nacionalnosti. Nogomet im mora biti najvažnija stvar u životu, a trener to treba ugraditi u njih. Meni je najvažniji cilj svakodnevno motivirati svoje igrače.”

Našalio se potom Mourinho i na temu skorašnjih sudara Reala i Manchester Uniteda u osmini finala Lige prvaka. Poznato je da Portugalac i njegov kolega na klupi Uniteda Alex Ferguson prilikom svakog susreta razmjenjuju butelje vina.

“Poznajući Fergusonov ukus za vina, putovanje u Manchester će me koštati nekoliko stotina eura”, uz smijeh je kazao Mourinho, te za kraj otkrio još jednu svoju ambiciju.

“Volio bih biti izbornik Portugala, ali još nije vrijeme za to.”

Mourinha je tijekom seminara u Dubaiju posebno nahvalio jedan od najvećih nogometaša svih vremena Diego Maradona.

“Igrači moraju osjećati da ih trener razumije. Kao bivši igrač i sadašnji trener, mogu reći da je Mourinho svjetska klasa i da posjeduje veliku empatiju. Igračima je ključno da trener podržava njihovu profesionalnu ambiciju, a Mourinho zna kako to činiti”, poručio je veliki Argentinac.

Povratak na Net.hr