Guardiola rasturio Mourinha, ovaj poludio!

Uoči europskog nogometnog Superkupa i veličanstvenog ogleda između Bayerna i Chelseaja u Pragu, pojavile su se iskrice na račun velikog rivalstva dvaju trenera, Pepa Guardiole i Josea Mourinha…

Bivši treneri Barcelone, odnosno Real Madrida, imali su svoje velike okršaje dok su sjedili na klupama španjolskih velikana. Prema izračunu novinara, Guardiola je u međusobnim okršajima rasturio Mourinha, s Barcelonom je izgubio tek tri od 15 ogleda protiv Portugalca, ali na tako formulirano pitanje novinara Mourinhu se ‘digla kosa na glavi’.

“Nije istina. Vaša je statistika kriva, itekako kriva, ali ne želim o tome raspravljati jer nije važno. Odite i pogledajte što je bilo s Interom, pogledajte knjige rekorda u Španjolskoj, u Kupu kralja, španjolskom Superkupu.. Tako ste u krivu. Ali nisam tu ja protiv njega nego klub protiv kluba. Ne radi se o meni i Pepu nego o Chelseaju i Bayernu. Pep nije prvak u Ligi prvaka niti sam ja prvak Europa lige. Mi smo samo treneri ovdje i ne radi se o nama”, opravdao se Mourinho.

Upitan koja je najveća Bayernova snaga Mourinho nije imao nedoumice:

“Bayernova je snaga momčad. Momčad je sastavljena od igrača koji su na vrhuncima svojih karijera. Svi su oni jako, jako iskusni, prosjek godina im je mislim 27 ili 28. Također, dolaze iz sezone u kojoj su bili savršeni kao momčad, jer samo savršena momčad može osvojiti ‘treble’. Igrao sam protiv Bayerna puno puta. Nije važan njihov sustav i igrači, to je uvijek moćna momčad i velik klub”.

//www.youtube.com/embed/VeJ0I8H0Stk

S druge strane, Guardiola je ususret ogledu protiv Mourinha rekao:

“Imam veliko poštovanje spram njegove karijere. Pokušavam učiti od svih svjetskih trenera, uključujući njega. Ali ja ću pokušati osvojiti Superkup, kao i on, i to je to. On je majstor u organizaciji kontranapada i kada izgubite loptu protiv njegovih momčadi onda ste mrtvi”.

Komentirao je Guardiola i svoju želju da se jednog dana okuša kao trener na Otoku.

“Sada sam u Bayernu i želim dati sve od sebe, kao u Barçi. Želim ostati ovdje čim je dulje moguće, ali prije ili kasnije želim imati avanturu u engleskom nogometu”.

Povratak na Net.hr