Provala dana: 'Španjolska ima tek 2, 3 odlična igrača!'

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena, Pele, izjavio je da vjeruje kako je reprezentacija Brazila, koja je 1970.

5.7.2012.
10:13
VOYO logo

"Svaka generacija ima neku svoju ekstra kvalitetu. Ali, bez ikakve sumnje, da uspoređujemo tko je bolji to smo zasigurno mi", rekao je Pele na konferenciji za novinare u Brazilu uoči uzvratne utakmice finala Copa Libertadores između Corinthiansa i Boce Juniors.

"Moja reprezentacija iz 1970. imala je puno više boljih individualaca od Španjolske. Oni imaju tek dva ili tri odlična igrača", zaključio je Pele priču od Španjolcima, pa se osvrnuo na standardnu temu Messi ili Neymar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neymar ima sve da postane novi Messi ili Maradona. Zamislite da Neymar ima Messijevo iskustvo... Tko bi onda bio bolji?", zaključio je.

Inače, Corinthians je zahvaljujući dvostrukom strijelcu Emersonu s 2:0 pobijedio Bocu Juniors i osvojio prvi naslov klupskog prvaka Južne Amerike. Brazilski prvak u drugom je poluvremenu okrunio svoju terensku nadmoć i dominaciju, te po prvi puta u povijesti postao kontinentalni klupski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prva utakmica u Argentini završila je neodlučeno 1:1, pa je Corinthiansu ovih 2:0 donijelo veliko slavlje. Od samog početka dvoboja domaći su bili aktivniji, a veliki udarac obrambenim ambicijama Boce zadala je ozljeda koljena prvog vratara Agustina Oriona koji je svoje mjesto u 34. minuti prepustio pričuvnom golmanu Sebastianu Sosi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je prvo poluvrijeme završilo bez pogodaka u prvim trenucima nastavka Corinthians je još žešće krenuo prema gostujućim vratima. U 20. sekundi drugog poluvremena Emerson je opasno zaprijetio udarcem s desnog boka, ali je Sosa bio na visini zadatka. Ono što mu tada nije uspjelo Emerson je popravio u 54. minuti. Slobodan udarac Alexa s desne strane, Danillo je petom proslijedio do Emersona koji poluvolejem donosi prednost brazilskom prvaku.

'Točku na i' katarski reprezentativac je stavio u 72. minuti kada je iskoristio kardinalnu pogrešku braniča Boce Juniors Rolanda Schiavija presjekavši njegov loš pas te izbio jedan na jedan s gostujućim vratarom. Smireno je 33-godišnji Emerson zabio za 2:0 svojim 5. pogotokom u natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvajanjem Cope Libertadores Corinthians je izborio i plasman na Svjetsko klupsko prvenstvo koje će se u prosincu održati u Japanu.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo