'Modriću bi trebalo zabranit da vraća loptu unazad!'

Igor Štimac bio je dobar sukomentator utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na HTV-u. Danas više nije u toj ulozi, ali je za sportski.net pristao dati svoju ocjenu igre Bilićeve momčadi.

27.3.2011.
13:35
VOYO logo

Kako komentirate igru Hrvatske protiv Gruzije?

"Ma katastrofa..., katastrofa. Nemamo tečnosti u igri, nema ideje, kao da ne znamo kako protivnika nadjačat. Bilo je nekih promjena unutar ekipe, ali nisu to neke nekvalitetne promjene. Mi smo igrali utakmicu kao da nam paše 0:0 i kao da ne računamo na to da možemo dobit gol. A kad smo ga dobili, stvorili smo više dobrih situacija nego u 90 minuta, odjednom smo se rastrčali, počeli se dodavat, što znači da možemo. Pa tako je trebalo ući u utakmicu, kao da gubiš s 1:0".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kobne zadnje minute...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispada da fali netko tko će motivirati igrače?

"Ma apsolutno, apsolutno, o čemu mi pričamo? Mi smo propustili zadnje veliko natjecanje. Sad imamo Grčkoj ić' u goste. Samo prvi ide direktno na Europsko prvenstvo, a imamo najlakšu skupinu na svijetu, jel' postoji lakša? Ja sam bio u Čatežu neki dan, svratio sam, pričao i sa Slavenom i on mi baš kaže da nikad nismo bili toliko jaki, na treningu ta lopta ide jednostavno, igramo lako kao Barcelona. Dođe ti utakmica, pa ne ide. Ali ne može onako. Treba gledat da bude bolje. To je poanta kritike. Mi igramo u nekom ležernom tonu, kao s pola snage, kao da je prijateljska utakmica. Treba bit iskren prema sebi i drugome. Kad je nešto dobro, dobro je, kad je loše - loše je. ".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Bilić kao šef postao preveliki prijatelj svlačionici? Niko Kovač im je nekad usred utakmice znao sasuti sve u facu...? Njega više nema. Moraju li igrači osjetiti tu dozu straha koje više nema ni u tragovima?

"Moraju, naravno da moraju, treba postojat respekt, uvažavanje i strah. Nekad ti i prijateljski pristup donese rezultat, ali... Ja smatram da je utakmica loše pripremljena. Pristup je bio loš. Mi nismo bili dovoljno angažirani da bismo pobijedili. Nismo jednu šansu stvorili. Bio je jedan udarac Petrićev s 25 metara i jedan Kranjčarov s 18. To je za takvu ekipu premalo, ne može to, nije to...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je trebao nositi tu momčad, kao što radi u Tottenhamu, a dodavao je lopte unazad...

"Blijed je bio jako. Nije donio višak. Modrić je igrač kojem treba zabranit da vraća loptu unazad. Ma to ti je kad uđeš u jedan ton igre koji je tempaški, znaš. Tempaška igra znači kad igraš uvijek u istom ritmu. Naša cijela reprezentacija je tempaška. To je nekakva igra s linijom manjeg otpora, kao da se čuvaju svi da se ne povrijede, ono, daćemo taj gol, doće ta šansa sama po sebi. Ma neće doć', treba isprovocirat“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.youtube.com/embed/XUm7knEHgKk Za razliku od Hrvatske, Grci su uspjeli ugurati gol u posljednjim trenucima dvoboja s Maltom

I vi ste odigrali puno takvih tempaških utakmica u vaše vrijeme?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A jebemu, pa mi smo imali klasu, hahaha. Ma uvijek si znao odakle će doć gol prije ili kasnije. I nemoj zaboravit da smo mi igrali s tri obrambena igrača, samo s trojicom u obrani. Dva stopera i ja. Pa svi su igrali u napadu, imali smo sedam napadača. Jarni i desni bek Stanić su bili praktički napadači. A Zvone Boban je igrao zadnjeg veznog. Nije igrao Dujmović, nego Zvone Boban. A nas trojica iza smo 'jaja pekli'. A što si danas imao? Kalinića u napadu. Pa ne može Kalinić sam u napadu bez pomoći iz veznog reda. Ne znam, tamo na boku je Srna probao par puta, ali nije išlo, i onaj teren je loše izgledao. Kao da su svi imali desetak kilograma više. A opet kad pogledaš zadnje tri minute, onda kažeš: 'Može se!'. Falilo je šprinta, falilo je brže igre, pokretljivosti i više čvrstine".

Treba li u ovom trenutku pričati o promjeni izbornika?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma kakvi! Nema! On mora odradit kvalifikacije do kraja. Pad u igri dolazi sukladno onome što igraš. Mi smo lagani za čitat protivniku. Teško stvaramo prilike, presporo igramo i problem nam je dolazak u prostor. To se može i mora promijenit", zaključio je Štimac.

1.GRČKA 5 3 2 0 5:2 11 2.HRVATSKA 5 3 1 1 8:2 10 3.GRUZIJA 5 2 3 0 4:2 9 4.IZRAEL 5 2 1 2 7:6 7 5.LATVIJA 5 1 1 3 4:7 4 6.MALTA 5 0 0 5 1:10 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103260304006 arti-201103260358006 arti-201103260126006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo