Modricev trener nakon ubojstva otkrio sto njemu rade huligani

1.12.2014.
17:32
VOYO logo

Smrt navijaca Deportiva posljedica je organizirane tucnjave izmedu pripadnika Riazor Bluesa (Deportivo), Frente Atletica (Atletico Madrid), Bukanerosa (Rayo Vallecano) i Alkor Hooligansa (drugoligas Alcorcon). Nesretni navijac je sa teskim ozljedama glave izvucen iz madridske rijeke Manzanares, a unatoc pokusajima reanimacije, lijecnici su oko 14 sati proglasili smrt.

"Nogomet je dugo okretao glavu, a sada je suocen sa tumorom kojeg donose ultrasi. Njihovo nasilje nema korijene u nogometu, ali je nazalost pronaslo utociste u nogometu", pise ugledni El Pais.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mundo Deportivo istice da odnos izmedu klubova i 'ultrasa', podsjeca na odnos izmedu obitelji i djeteta koje se otelo kontroli.

//www.youtube.com/embed/1sXm8B7M8uY

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A spotski dnevnik Marca podsjeca da ovo nije prvi smrtni slucaj povezan sa 'ultrasima' Atletica. Naime, 1998. godine navijac Real Sociedada poginuo je nakon sto su ga napali ispred stadiona Vicente Calderon, a pripadnik 'Frente Atletica' nakon toga je osuden na 17 godina zatvora.

Spanjolski listovi u ponedjeljak pozivaju klubove da se ugledaju na Barcelonu i Real Madrid, koji su svojim 'ultrasima' zabranili dolazak na stadione, pa tako sada pripadnici 'Ultras Sura' ne mogu uci na stadion Santiago Bernabeu, niti 'Boixos Nois' na Camp Nou. No, 'Frente Atletico' su i dalje dobrodosli na Vicente Calderonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treaner Reala Carlo Ancelotti istice da je vazno osuditi nasilje povezano s nogometom.

"Spanjolska bi se trebala ugledati na Englesku, tamo nema nasilja, niti vrijedanja. Prije 15 dana jedan tip me je vrijedao cijelu utakmicu", kazao je Ancelotti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veznjak Barcelone Xavi sumnja da se nogometna organizacija moze obracunati sa 'ultrasima'.

"Do ovoga nije smjelo doci, ali ne znam postoji li nacin da se to zaustavi", smatra Xavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo