SPREMAN ZA NOVE POBJEDE / Modrić pričao o pripremama Reala, najavio susret protiv Barce, a onda zaključio: 'Imam sve što igrač može poželjeti'

Image
Foto: Profimedia

Prošlogodišnji španjolski prvak Real Madrid i drugoplasirana Barcelona utakmicu će odigrati u nedjelju u 5 sati ujutro po hrvatskom vremenu

23.7.2022.
8:23
Profimedia
VOYO logo

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić u nedjelju će igrati za Real Madrid protiv Barcelone u Las Vegasu, a uoči tog prvog pripremnog susreta rekao je da su derbiji “uvijek puni intenziteta” pa će nastojati odigrati što bolje.

Image
KAKO ĆE TO RIJEŠITI? /

Barcelona u velikim problemima: Lewandowski i druga velika pojačanja još nemaju pravo nastupa, evo zašto

Image
KAKO ĆE TO RIJEŠITI? /

Barcelona u velikim problemima: Lewandowski i druga velika pojačanja još nemaju pravo nastupa, evo zašto

Nogometaši europskog prvaka Real Madrida u petak su odradili treći dan priprema u Los Angelesu odakle će se uputiti u 400 kilometara udaljeni Las Vegas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tamošnjem stadionu Allegiant odigrat će prvu utakmicu turneje po Sjedinjenim Državama nazvane “Soccer Champions Tour”.

'Puno smo radili'

“Puno smo fizički radili, puno pretrčali s Antonijom Pintusom (kondicijskim trenerom). Nije bilo lako, ali je potrebno kako bismo se pripremili i imali dobru sezonu”, izjavio je 36-godišnji Modrić nakon završenog treninga za televiziju Real Madrid TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Također je bilo i puno nogometa. Radili smo malo i na taktici jer nas sutra čeka prva utakmica. Želimo da već jednom počnu utakmice, tada nećemo toliko vježbati fizički nego ćemo više raditi s loptom, a to volimo”, dodao je.

Image
Foto: Profimedia

Prošlogodišnji španjolski prvak Real Madrid i drugoplasirana Barcelona utakmicu će odigrati u nedjelju u 5 sati ujutro po hrvatskom vremenu (subota 20 sati po lokalnom vremenu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Smatram da spremni ulazimo u tu utakmicu. Bit ćemo pomalo iscrpljeni zbog akumuliranog umora tijekom napornog treniranja, ali dobro, zato i služe pripreme uoči sezone”, napomenuo je Modrić, najstariji igrač “Kraljevskog kluba”.

“Sada nam preostaje dati sve od sebe u utakmici”, naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenirao i na odmoru

Real Madridu će ovo biti prva utakmica nakon 28. svibnja kada je u Parizu osvojio Ligu prvaka pobjedom od 1-0 nad Liverpoolom. Modrić je zatim odigrao tri utakmice za Hrvatsku u Ligi nacija, od čega posljednju 13. lipnja kada je zabio gol u Parizu u pobjedi od 1-0 nad Francuskom.

“Nakon posljednje utakmice odmarao sam se dva tjedna s obitelji i prijateljima. Zatim sam počeo pomalo trenirati prema programu koji su mi poslali Antonio i osobni trener kako bih na pripreme došao u formi”, rekao je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

“Jer ako ne dođeš ovdje već pomalo spreman, sve je puno teže. Teško je trčati i raditi ostale stvari”, dodao je.

Modriću je ovo deseto ljeto s Real Madridom budući da je u klub došao krajem kolovoza 2012. iz londonskog Tottenhama. Momčad sa sjevera Madrida nije bila na pripremama u SAD-u od 2019. godine zbog pandemije koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao što je rekao Antonio, vratili smo se s odmora u prilično dobroj formi, fizički spremniji nego je to bilo ranije što mu je olakšalo pripremu treninga”, rekao je Modrić poslije treninga koji je završio odigravanjem međusobnih utakmica na skraćenom terenu, a zatim i vježbanjem udaraca na gol.

Znamo da je Barca u pitanju

“Znamo da igramo El Clasico, utakmice s Barcelonom su uvijek pune intenziteta, dočekuju se s velikim očekivanjima, pa je zato važno da odigramo dobro”, napomenuo je vezni igrač s brojem 10 na leđima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ali ne trebamo previše razmišljati o rezultatu, trebamo raditi ono što trener zatraži od nas, na najbolji mogući način, te napredovati kako pripreme budu odmicale”, izjavio je.

Na američkoj turneji će Real odigrati još dvije utakmice: 26. srpnja u San Franciscu protiv meksičke Club Americe te 30. srpnja u Los Angelesu protiv Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pomoću tih utakmica ćemo se nastojati što bolje pripremiti”, poručio je Modrić.

Prva službena utakmica u novoj sezoni bit će dvoboj europskog Superkupa protiv njemačkog Eintrachta, koji je na rasporedu 10. kolovoza u Helsinkiju, a u obranu naslova prvaka Španjolske krenut će gostovanjem kod novog prvoligaša Almerije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Realu - nikad bolje

“Uvijek kažem, kada pobijediš ne znači da se možeš opustiti i biti zadovoljan. Naprotiv, s tim osjećajem pobjede želiš još više. Želiš to osjetiti opet. To su stvari koje me guraju prema naprijed. Također ljubav prema nogometu, prema onome što radim”, rekao je Modrić.

U lipnju je produžio ugovor s klubom za dodatnih godinu dana, do 30. lipnja 2023.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako sam zadovoljan u Real Madridu, u najboljem klubu na svijetu. Imam sve što jedan igrač može poželjeti. To su stvari koje volim, koje me ispunjavaju, i potiču da nastavim tako”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bijelom dresu “Kraljevskog kluba” osvojio je 20 trofeja, od čega pet Liga prvaka.

Deseci navijača čekali su ga nakon treninga u Los Angelesu kako bi im potpisao dresove i papire, pokazuje video objavljen na internetskoj stranici Real Madrida. Razgaljeni navijači uzvikivali su “Luka, Luka!” i “Modrić, Modrić!” dok je potpisivao rekvizite među kojima su bili i dresovi reprezentacije Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Lijepo je to. Jako sam zadovoljan i blagoslovljen ovakvom podrškom, zahvalan sam svakome od njih”, zaključio je Modrić.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo