Modrić i Kranjčar dobili novog suigrača!

U utorak je bio zadnji dan prijelaznog roka i mnogi klubovi su u posljednji tren kupovali, prodavali i posuđivali igrače. Provjerite što se zbivalo na nogometnom tržištu.

31.1.2012.
17:54
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka napustio je Tottenham i prešao u Bayer iz Leverkusena, a potvrđeno je i da su Rangersi prihvatili ponudu Evertona za Nikicu Jelavića.

Službeno nije otkriveno koliko je engleski klub Rangersu platio 26-godišnjeg hrvatskog reprezentativca, a engleski mediji nagađaju da je transfer vrijedan oko šest milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo mu svako dobro i zahvaljujemo na svemu što je napravio za naš klub. Htio je otići i nije bilo smisla da pokušavamo zadržati igrača koji više ne želi biti na Ibroxu. Klub nije u financijskoj situaciji da odbija takve ponude", poručio je navijačima predsjednik Rangersa Craig Whyte.

Nakon što je menadžer Thiaga Motte potvrdio da vezni nogometaš Intera odlazi u Paris Saint Germain, par sati kasnije potvrđen je dolazak kolumbijskog veznjaka Fredyja Guarina iz Porta na San Siro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema navodima Sky Sporta Inter je za Guarinovu posudbu do kraja sezone platio milijun i pol eura, s mogućnošću otkupa njegovog ugovora u potpunosti za dodatnih 11 milijuna na kraju sezone.

Također, Inter je Ganca Sulleymana Muntarija do kraja sezone posudio ljutom gradskom rivalu Milanu. Muntari (27) je tek na kraju sezone trebao prijeći u redove Milana, ali je iz nepoznatog razloga cijeli proces ubrzan. Ganac, koji je u Inter stigao 2008. godine iz Portsmoutha, je proveo dio prošle sezone u Sunderlandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč najavama o prelasku u Milan, dosadašnji veznjak Sampdorije Angelo Palombo ipak je pojačao redove Intera.

Iako su talijanski mediji Palomba povezivali s Milanom, on je na kraju ipak pristao do kraja sezone doći na posudbu u Inter koji na ljeto ima opciju potpunog otkupa ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo sam zadovoljan dolaskom u Inter. Ovo je velika momčad", poručio je Palombo putem službene stranice svog novog kluba.

Bivši igrač drugoligaša Sampdorije 22 je puta oblačio i dres nacionalne momčadi, pa je Claudio Ranieri zadnjeg dana prijelaznog roka uz dolazak Guarina dobio još jedno kvalitetno rješenje u veznom redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udinese je i službeno na šestomjesečnu posudbu doveo veznjaka Juventusa Michelea Pazienzu. Po dolasku Simonea Padoina iz Atalante, trener Stare dame je poručio Pazienzi da više ne računa na njegove usluge, a ovaj se brzo snašao pristupivši jednom od glavnih konkurenata Juventusa za naslov prvaka Italije.

Francuski 30-godišnji reprezentativni napadač Djibril Cisse napustio je redove rimskog Lazija. Karijeru će nastaviti u londonskom Queens Park Rangersu koji je talijanskom klubu navodno platio oko pet milijuna eura za njegov ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši engleski nogometni reprezentativac 31-godišnji Wayne Bridge igrat će do kraja ove sezone na posudbi u Sunderlandu iz Manchester Cityja.

Ove sezone Bridge je upisao samo jedan nastup za Manchester City i to u Carling Cupu. Budući da nije u planovima trenera Roberta Mancinija, odlazak u Sunderland bio je za Bridgea najbolja opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi japanski nogometaš i član Arsenala veznjak Ryo Miyaichi do kraja sezone igrat će na posudbi u Boltonu, a menadžer TopnikaArsene Wenger je realizirao transfer "novog Götzea".

Menadžer Arsenala je potpisao ugovora s talentiranim 19-godišnjim dosadašnjim članom njemačkog prvaka Borussije Dortmund Thomasom Eisfeldom. Odšteta za Eisfelda se procjenjuje na nešto više od 400 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik brazilskog Santosa Luis Alvaro Ribeiro nasmijao se na Portovu ponudu od 8 milijuna eura za Gansa smatrajući da se radi o tiskarskoj grešci.

"Čini mi se da su zaboravili dodati još jednu nulu na kraju. Ganso je fantastičan vezni igrač i brazilski reprezentativac čija će cijena još rasti pa ne razumijem ovakvu ponudu Porta. Naravno da ju odbijamo. U Santosu ne želimo imati nezadovoljne igrače, pa ukoliko dođe ponuda u skladu s Gansovom vrijednosti pustit ćemo ga u Europu", izjavio je Ribeiro. Kako posljednji dan prijelaznog roka ne bi prošao u lošem raspoloženju u upravi Porta su se potrudili realiziravši transfer austrijskog golgetera Marca Janka iz nizozemskog Twentea koji je stigao na Dragao potpisavši ugovor na tri i pol godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sunderland je s Wolfsburgom dogovorio posudbu grčkog braniča Sotiriosa Kyrgiakosa.

Zbog problema s bolesti Antonija Cassana, a potom i neuspjeha u pregovorima oko angažmana Argentinca Carlosa Teveza, zadnjeg dana prijelaznog roka talijanski prvak je napadačku liniju osnažio 21-godišnjim napadačem brazilskog Internacionala Lucasom Roggiom kojeg je trener Massimiliano Allegri zamijetio na pripremnom Audi Cupu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč interesu Siene, 'zaboravljeni' napadač Filippo Inzaghi ostaje među 'crno-crvenima'.

"Ja volim samo ovaj dres. Nije me briga ako neću igrati. Ostajem u Milanu", izjavio je Inzaghi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Egipatski nogometaš Mohamed Zidan napustio je Borussiju Dortmund kako bi ponovo zaigrao za Mainz u čijim redovima nastupao tri sezone.

"Jako sam sretan zbog ovog transfera. Želio sam se vratiti u Mainz jer me za ovaj klub vežu lijepe uspomene. U Dortmundu mi je bilo jako dobro, i premda su željeli da ostanem ja sam tražio promjenu", poručio je Zidan putem klupske internet stranice Mainza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je objavila kako je raskinula ugovor s 30-godišnjim bjeloruskim reprezentativcem Aleksandrom Hlebom čiju su karijeru od napuštanja Arsenala obilježile ozljede i neuspješni povratci na teren u nekoliko klubova u kojima je dolazio na posudbe. Stuttgart, Birmingham City i na kraju Wolfsburg pokušali su vratiti u život nekada jednog od najboljih krilnih igrača u Europi, a nakon što se vratio s posudbe iz Wolfsburga, Barcelona je odlučila prekinuti agoniju. Dogovoren je sporazumni raskid ugovora, a kao najozbiljnijeg interesenta za njegove usluge Sky Sports navodi grčki Olympiakos premda ima i nekoliko ponuda iz Premiershipa.

David Pizzaro će u nastavku sezone nositi dres Manchester Cityja. Čileanac je stigao na posudbu do kraja sezone iz Rome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham je ojačao svoje napadačke redove u posljednjim trenucima zimskog prijelaznog roka dovođenjem francuskog 33-godišnjeg napadača Louisa Sahe iz Evertona.

Bivši napadač Fulhama i Manchester Uniteda u dosadašnjem je dijelu premierligaške sezone zabio samo jedan gol, ali to nije spriječilo menadžera Spursa Harryja Redknappa da ga dovede na White Hart Lane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U suprotnom smjeru otišao je 29-godišnji Steven Pienaar, koji očigledno ne može bez Evertona. Ove srijede je u taj klub iz Liverpoola došao po drugi put u karijeri i u njemu će ostati na posudbi do kraja sezone.

Tottenham je konačno napustio i Roman Pavljučenko, 30-godišnji ruski nogometaš, koji se već neko vrijeme nalazio na izlaznim vratima kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz moskovskog Spartaka je Pavljučenko 2008. godine došao na White Hart Lane, no nikada se nije pravilno adaptirao i nametnuo u tom klubu. Trener Harry Redknapp je javno iskazivao nezadovoljstvo s njim, te je najavljivao prestanak suradnje, a upravo se to dogodilo u utorak. Pavljučenko se vratio u Moskvu, ali ne u Spartak, nego u Lokomotiv.

U posljednjim trenucima zimskog prijelaznog roka u Queens Park Rangersima posve su izmijenili napadački izgled momčadi. Naime, nakon Djibrilla Cissea (30), na Loftus Road je stigao ruski nogometni reprezentativac Pavel Pogrebnjak (28), dok je otišao Bobby Zamora (31).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamora je napustio Craven Cottage nakon četiri godine uz pet milijuna funti odštete, a za QPR je potpisao dvoipogodišnji ugovor.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo