LIGA PRVAKA / Modrić bolji od Kovačića, Realu lijepa prednost uoči uzvrata: Talijanski dvoboj otišao na stranu domaćina

Image
Foto: Profimedia

U obje utakmice četvrtfinala Lige prvaka igrane u srijedu slavili su domaćini. Real je bio bolji od Chelseaja 2-0, dok je Milan pobijedio Napoli 1-0

12.4.2023.
20:27
Profimedia
VOYO logo

Real Madrid - Chelsea

2-0

Real Madrid: Courtois, Militao, Alaba, Carvajal, Camavinga, Valverde, Modrić, Kroos, Rodrygo, Vinicius, Benzema

Chelsea: Kepa, Thiago Silva, Fofana, Koulibaly, Fernandez, Kante, Kovačić, Chilwell, James, Sterling, Felix

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka s 2-0 pobijedio Chelsea.

Image
KOMENTIRAO I MODRIĆA /

Ivan Rakitić otkrio planove za budućnost: 'To mi je želja, pa sam već u kontaktu s HNS-om

Image
KOMENTIRAO I MODRIĆA /

Ivan Rakitić otkrio planove za budućnost: 'To mi je želja, pa sam već u kontaktu s HNS-om

Nismo trebali dugo čekati na prvu priliku, već u 2. minuti Felix je pobjegao obrani Reala, pa pucao s ruba šesnaesterca, no Courtois je uspio to odbiti u korner. Kraljevi su odgovorili u 13. minuti kada je Benzema iskosa s lijeve strane na rubu peterca prevario čuvara i pucao, ali išlo je to ravno u Kepu. Samo četiri minute kasnije udarac iz daljine isprobao je Valverde koji ipak nije bio precizan. Bolju igru Real je okrunio u 23. minuti kada je udarac Viniciusa iz blizine samo kratko odbio Kepa, na loptu je natrčao Benzema i lakoćom zabio za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u sljedećem napadu mogao je Chelsea do izjednačenja, no Courtois sjajno brani pokušaj Sterlinga iz blizine. U 34. minuti udarac je isprobao Rodrygo, ali na mjestu je golman Plavaca.

I u nastavku je prvi zaprijetio Real, Benzema je u 50. minuti ostavio loptu Modriću koji je pucao iskosa s lijeve strane s ruba šesnaesterca, no centimetri su dijelili hrvatskog veznjaka od gola. Rodrygo u 60. minuti pobjegao obrani Chelseaja, a kao zadnji čovjek obrane na rubu šesnaesterca ga ruši Chilwell, pa za suca Letexiera nije bio dvojbe i braniču gostiju pokazao je izravan crveni karton. Iz slobodnog udarca pucao je Alaba, ali dobro je postavljen bio Kepa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S igračem više Real je udvostručio u 74. minuti, brzo su izveli korner, Vinicius je s lijeve strane vratio loptu na rub šesnaesterca, gdje ju je dočekao Asensio i lijepo zabio za 2-0. u samoj završnici utakmice Mount je imao lijepu priliku smanjiti prednost, no Rudiger je sjajno uklizao i blokirao udarac.

Luka Modrić igrao je do 81. minute kada ga je zamijenio Ceballos, dok je Mateo Kovačić kod gostiju odradio svih 90 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan - Napoli

1-0

Milan: Maignan; Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez; Bennacer, Tonali; Diaz, Krunić, Giroud; Leao

Napoli: Meret, Di Lorenzo; Rrahmani, Minjae, Rui; Anguissa, Lobotka, Zielinksi; Lozano, Elmas, Kvaratskhelia

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu večeri, u okršaju talijanski velikana Milan je na San Siru 1-0 porazio Napoli koji može žaliti za propušteni prilikama, posebno iz prvog poluvremena.

Napoli je sjajno ušao u susret i gosti su u prvih 12 minuta imali tri sjajne prilike. Već u prvoj minuti je opasno zaprijetio Kviča Kvaratskhelija, ali je obrana klizećim startom blokirala njegov šut. U trećoj minuti pucao je Zambo Anguissa, ali je Mike Maignan izvadio loptu ispod grede. U 12. minuti sjajno je pucao i Piotr Zielinski sa više od 20 metara, ali je Maignan još jednom odlično reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu opasnost pred vratima gostiju vidjeli smo u 25. minuti kada je Rafael Leao pobjegao suparničkoj obrani i pucao, ali pored desne stative. Nastavak poluvremena donio je daleko bolju igru Rossonera koji su poveli u 40. minuti nakon brze kontre. Brahim Diaz je povukao loptu uposlivši Leaa, koji je na drugoj strani pronašao Bennacera, a ovaj iz trka sjajno opalio i pogodio za vodstvo Milana. U posljednjim trenucima prvog dijela Milan je mogao i do drugog gola. Bennacer je izveo korner, a Simon Kjaer sjajno pucao glavom, no pogodio je okvir gola.

Napoli je u drugom poluvremenu krenuo s novom serijom napada pokušavši izjednačiti, međutim nije uspio. Gosti su od 74. minute igrali s igračem manje nakon što je Zambo Anguissa u svega pet minuta sakupio dva žuta kartona. Najbolju priliku u nastavku Napoli je imao u 87. minuti, Giovanni Di Lorenzo je pucao, ali je Maignan fantastično obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Rebić je za domaći sastav igrao od 80. minute.

Uzvratne utakmice igraju se za šest dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo