MLADA NADA / Misle ozbiljno: Bodo/Glimt uoči play-offa protiv Dinama doveo najskupljeg igrača u povijesti norveškog nogometa

Image
Foto: Grafika RTL.hr - Bodo/Glimt web

Da, vjerojatno će konkurirati već za utakmicu protiv Dinama

14.8.2022.
13:31
Grafika RTL.hr - Bodo/Glimt web
VOYO logo

Norveški prvak Bodo/Glimt misli ozbiljno i želi izboriti plasman u Ligu prvaka. Riječ je o sjajnoj napadačkoj momčadi koji će Modrima stajati na zadnjoj stepenici do skupina najelitnijeg europskog natjecanja. To je momčad koja oduševljava predstavama u Europi, a ne zaboravljaju se samo tako susreti protiv Rome prošle sezone kada su upisali dvije pobjede, jedan remi i poraz.

Image
ODLIČNA UTAKMICA /

Dinamo potopio majstora s mora: Hajdučka barka s četiri rupe plovi natrag u Split

Image
ODLIČNA UTAKMICA /

Dinamo potopio majstora s mora: Hajdučka barka s četiri rupe plovi natrag u Split

Norvežani izgledaju zastrašujuće jer su u zadnjih par utakmica čak dva puta upisali pobjede rezultatom 5-0, dok su u dvije utakmice to nadmašili kad su mrežu protivnika tresli sedam odnosno osam puta. U norveškom prvenstvu imaju šest pobjeda u nizu, a sada su još pojačali svoj kadar, u transferu vrijednom tri milijuna eura potpisali su mladu zvijezdu, 21-godišnjeg danskog veznjaka Alberta Grönbaeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je najveća cifra u povijesti norveškog nogometa koju je jedan klub isplatio za ulazni transfer, tako su srušili rekord, koji je držao John Carew iz Valerenge u Rosenborg 1999. godine za 2,75 milijuna eura. Novo pojačanje Bodo/Glimta, Albert Grönbaek je središnji veznjak i danski reprezentativac do 21 godine, a dolazi iz Aarhusa za koji je u 86 službenih nastupa postigao osam pogodaka i nadodao asistencija.

"Oduvijek mi je bio san nastupiti u Ligi prvaka, vjerujem da ću sada dobiti tu priliku" rekao je nakon potpisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Norvežana je biranim riječima najavio njihovu novu mladu nadu.

"Albert je jako mlad, a prilično talentiran igrač. I što je najvažnije, dolazi spreman. Da, vjerojatno će konkurirati već za utakmicu protiv Dinama", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo