Hrvatima zbog Šimunića na pamet padaju sulude ideje

Dobar dio hrvatskih navijača, ali i nogometnih dužnosnika tuguje zbog drastične kazne koju je Josip Šimunić dobio od FIFA-e.

17.12.2013.
8:54
VOYO logo

Podsjetimo, Šimunić će zbog vođenja navijanja 'Za dom – spremni' nakon uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija za SP protiv Islanda morati odraditi kaznu od 10 utakmica neigranja za Vatrene i platiti 30 tisuća švicarskih franaka, a za vrijeme trajanja suspenzije, koja počinje prvom utakmicom Hrvatske na SP-u u Brazilu, neće smjeti biti ni u prostoru stadiona!

"Šimunića je FIFA drastično kaznila, to je nečuveno! A kažnjen je zato što su bili toliki pritisci iz Hrvatske, naravno ne da ga se pomiluje ili da obrazloži svoj postupak, nego da ga se drastično kazni i da se izbaci iz sportskog života", izjavio je za Večernjak predsjednik Šimunićevog kluba Dinama Mirko Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač je neposredno nakon što je saznao kaznu izjavio:

"Neugodno sam iznenađen, šokiran i razočaran FIFA-inom kaznom za Josipa Šimunića. Prvenstveno mi je žao Josipa, koji će propustiti Svjetsko prvenstvo. Znam ga dugo kao igrača i kao čovjeka i apsolutno sam siguran da ni na koji način nije želio bilo koga povrijediti. Znali smo da će Mandžukić biti kažnjen i u tom je kontekstu dobro da se radi o jednoj utakmici suspenzije", rekao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio hrvatskih navijača je ogorčen zbog kazne Šimuniću, a na Facebooku su se mogli pročitati i pozivi Vatrenima da bojkotiraju SP.

HNS je najavio žalbu na ovu odluku FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.vecernji.hr/nogomet/barisic-simunic-je-kaznjen-zbog-velikih-pritisaka-iz-hrvatske-909599

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo