'Ministriram u Crkvi, a tu sam pronašao i ljubav!'

'Nastojim živjeti prema kršćanskim vrijednostima koje su mi usadili roditelji pa gotovo nikad ne propuštam večernju misu za mlade u Crkvi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.

22.9.2011.
12:20
VOYO logo

Sudbina je htjela da baš u Austriji počne karijera jednog od najvećih hrvatskih nogometnih talenata. Mateo Kovačić je rođen u Linzu, kamo su njegovi roditelji Ružica i Stipo doselili 1990. godine iz Kotor Varoši u Bosni i Hercegovini.

Uskoro je zaigrao za LASK iz Linza, a onda su ga, još u kategoriji mlađih pionira zapazili skauti Dinama. Unatoč zanimanju drugih velikih europskih klubova (Milan, Juventus, Bayern...) tata Stipo, inače navijač Dinama, odlučio je da se obitelj 2007. godine preseli u Zagreb, a Mateo je obukao najdraži dres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet godina kasnije, Kovačić je magnet za dolazak na Maksimir, u 17. godini dobio je čast da nosi kapetansku vrpcu, za njega se raspituje Jose Mourinho, a uz to je i vrlo dobar učenik II Opće gimnazije, piše Gloria.

"Nastojim živjeti prema kršćanskim vrijednostima koje su mi usadili roditelji pa gotovo nikad ne propuštam večernju misu za mlade u Crkvi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima. Ondje ministriram, čitam Evanđelje, a tu sam pronašao i ljubav", kaže Kovačić koji ne želi otkriti ime svoje djevojke, ali dodaje da pjeva u crkvenom zboru, da su vršnjaci te da su u vezi godinu i pol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da nije baš tipičan član Dinamove svlačionice govori i podatak da ne voli noćne klubove, a ne privlače ga ni 'sponzoruše', s kojima se kaže 'nije susretao'.

Podršku, kaže, ima i u starijim igračima Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni me savjetuju o igri, ali nerijetko i o životu izvan terena. Kažu da česta tulumarenja, nediscipliniran život i alkohol mogu uništiti sportsku karijeru, a ja im vjerujem".

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201109190375006 arti-201109190171006 arti-201109150950006 arti-201109161299006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo