MESSIJEV ODLAZAK IZ BARCELONE GLAVNA JE TEMA U MEDIJIMA: / Leo je izazvao pravi kaos; 'Totalni rat, planira besplatno otići iz kluba'

Image
Foto: Profimedia

Francuski sportski list 'L'Equipe' na naslovnici ima Messijevu fotografiju i "Zbogom" s upitnikom.

26.8.2020.
12:48
Profimedia
VOYO logo

Argentinac Lionel Messi je u srijedu na naslovnicama svih španjolskih novina nakon što je procurila vijest da želi napustiti Barcelonu.

Image
MESSI ODLAZI IZ BARCELONE: /

Više ne želi niti dolaziti na treninge, predsjednik kluba podnosi ostavku?

Image
MESSI ODLAZI IZ BARCELONE: /

Više ne želi niti dolaziti na treninge, predsjednik kluba podnosi ostavku?

Naslovnica "Mundo Deportiva!" je crne boje s naslovom: "Messijeva bomba: On želi otići".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj list donosi priču dana i objašnjava kako je Barca tražila od Messija da razmotri odluku i želi od 33-godišnjeg argentinca da završi svoju karijeru na Camp Nou. "Mundo Deportivo" navodi i kako je Messi nazvao trenera Manchester Cityja Pepa Guardiolu da razgovara s njim o svom potezu.

Image
Foto: Profimedia

Lionel Messi

Važna klauzula

Naslovnica "Sporta" donosi: "Totalni rat! Nadaju se da će Messi ovo ljeto postati slobodan igrač zahvaljujući klauzuli u svom ugovoru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naslov na "Marci" je jednostavan: "Želim otići iz Barcelone".

Image

Marca

"Marca" piše nešto više o ratu između Messija i Barcelone zbog razilaženja u mišljenjima oko klauzule u njegoovm ugovoru. Katalonci tvrde da je ona istekla 10. lipnja, no Messi misli da bi trebala biti produljena zbog toga što je i sezona bila produljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno zainteresiranih

"Besplatno ili s klauzulom? Vruća pravna bitka", ističe "Olé" najavljujući rasprave stručnjaka o tome vrijedi li klauzula iz Messijevog ugovora ili je pak istekla 10. lipnja.

"Sport" tvrdi da su PSG, Manchester City, Inter i Manchester United svi moguće destinacije za Messija i dodaje da je Ronald Koeman, novi trener Barcelone, sada ostao s tri kapetana- Gerardom Piqueom, Sergiom Busquetsom i Sergijem Robertom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Zbogom preko burofaxa" naslov je na sportskom dnevniku "AS" uz sliku Messija na kojoj izgleda tužno.

I taj list prenosi priču kako se Messi nada da će postati slobodan igrač, dodajući da je Barcelona odlučila tražiti 222 milijuna dolara za njegov potpis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

AS

Puno upitnika

I u svjetskim medijima je riča dana želja Messija da ode iz kluba gdje je igrao 20 godina i čiji je najbolji strijelac svih vremena. Tako francuski sportski "L'Equipe" na naslovnici ima Messijevu fotografiju i "Zbogom" s upitnikom. Osim toga, piše kako su Barcini navijači u šoku i nagađa gdje bi Argentinac mogao nastaviti karijeru.

I "France football" nagađa gdje bi to mogao Messi otići iz Barcelone, a o njegovoj želji za napuštanjem katalonskog kluba piše kako je prati niz pitanja. Vodeći talijanski sportski list "Gazzeta dello Sport" je u stom tonu s naslovom "Messi odlazi" te dodaje da najviše izgleda da ga dovedu imaju PSG i Manchester City dok je i Inter u igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo