MESSI NIJE GARANCIJA POGOTKA S BIJELE TOČKE: / Biste li mu vi dopustili da izvodi jedanaesterce nakon ovog podatka!?

Image
Foto: AFP

Nezaustavljiva gol-mašina Barcelone nije previše siguran izvođač najstrože kazne

19.12.2017.
11:52
AFP
VOYO logo

Ukupno je 525 pogodaka u Barceloninom dresu postigao Lionel Messi, argentinski napadač koji boje kluba brani od 2004. godine i koji je za sastav sa stadiona Camp Nou odigrao 607 službenih utakmica. Dio njih stigao je i iz udaraca s bijele točke.

Ipak, statistika tih udaraca i nije baš blistava za argentinskog čarobnjaka koji je pred suparničke vratare postavio loptu na udaljenost od jedanaest metara ukupno 83 puta. Promašio je ili su mu te pokušaje golmani obranili u 19 navrata što će reći da Messi penale promašaje u 23 posto slučajeva. Podatke donosi španjolski As pomalo se čudeći patnji igrača koji je sposoban uspješno se suprotstaviti kompletnoj obrani suparnika, pronaći najmanju od svih pukotina i pritom, često u trku, zabiti iz pozicija koje ne obećavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tjednu u kojem Barcelona gostuje kod Reala isti izvor podsjeća da je sigurnost pokazao u 4-3 pobjedu na madridskom stadionu 2014. kada je dvaput nasamario Diega Lopeza u preokretu od 2-3 u utakmici u kojoj je postigao hat-trick i namjestio pogodak Andresu Iniesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo