MEMORIJALNI TURNIR ZA FRANU DESPIĆA: / Prošlo je deset godina od ubojstva koje je obavijeno velom tajni

Image
Foto: PIXSELL/KND BBB

Memorijalni turnir za tragično preminulog navijača Dinama, Franu Despića

7.3.2018.
15:52
PIXSELL/KND BBB
VOYO logo

Navijačka grupa BBB na svojoj je službenoj web stranici objavila kad će se i u koliko sati održati Memorijalni turnir za tragično preminulog navijača Dinama, Franu Despića, koji je ubijen u Zagrebu, na Ribnjaku 15.ožujka 2008. uslijed masovne tučnjave.

"U subotu 24.03. na igralištu OŠ Savski Gaj (Remetinečka cesta 64a) održat će se memorijalni turnir povodom 10 godina od ubojstva Frane Despića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijave za turnir traju do 22.03. u udruzi (Ulica kralja Držislava 8), a kotizacija po ekipi iznosi 300 kuna.

UBOJSTVO NA RIBNJAKU KOJE JE ŠOKIRALO ZAGREB: Aleksandar Koprenica oslobođen krivnje za likvidaciju 18-godišnjeg Frane Despića

BAD BLUE BOYS", stoji u objavi najžešćih Dinamovih navijača koji nikad zaboravili svog prjatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, slučaj "Despić" i deset godina poslije obavijen je velom tajni. Naime, nedugo nakon njegova ubojstva policiji se javio tada 20-godišnji Aleksandar Koprenica, koji je kazao kako je on sudjelovao u sukobu i policiji pokazao gdje je odbacio nož. No, na tom nožu nije bilo tragova Franine krvi, već je na njemu bila samo krv Koprenice, kako stoji u sudskom objašnjenju, odnosno u dokaznim materijalima.

Tvrdio je Aleksandar da se porezao dok je nož vadio iz ruksaka. Tad je započela pravosudna drama koja ni danas, nakon desetljeća, nije kaznila pravog Franinog ubojicu. Na kraju je Aleksandar Koprenica, u obnovljenom sudskom procesu, 2017. godine, nepravomoćno oslobođen krivnje da je ubio Frenkija, kako je Frani bio nadimak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo