Razbio Hrvatsku i poručio: 'Želimo isti tretman, malo više poštovanja'

Meksička nogometna reprezentacija u Recifeu je sa 3:1 savladala Hrvatsku i izbacila ju sa Svjetskog prvenstva u Brazilu.

24.6.2014.
8:49
VOYO logo

Na prvi se gol moralo čekati do 72. minute kada je Rafa Marquez nakon ubacivanja iz kornera glavom savladao Stipu Pletikosu. To im je otvorilo put ka pobjedi, a meksički izbornik Miguel Herrera, koji je burno proživljavao utakmicu, kasnije je izjavio da nije slučajnost da je njegova momčad zabila iz prekida.

"Mislim da je to bila jako dobra utakmica. U prvom dijelu nam je možda falilo malo odvažne igre, a bili smo pritisnuti i mislili da će nam remi biti dovoljan da se kvalificiramo", rekao je Herrera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na poluvremenu smo razgovarali da Rafu (Marquez) preselimo prema naprijed kod prekida. Radili smo na prekidima i sada smo ubrali plodove. Oni nisu uspijevali zabiti, uvijek je netko bio tamo i onda smo mi zabili iz prekida. Osjećali smo se kao da igramo kod kuće, Brazilci su nas tretirali prekrasno. Sada ćemo se vratiti u naš kamp gdje će nas oni pozdraviti. Oduševljeni smo što smo prošli prvu prepreku i proslavit ćemo s našim obiteljima, ali već sutra ćemo početi razmišljati o utakmici protiv Nizozemske."

Meksiko se tako u osmini finala natjecanja priključio Kostariki i vjerojatno SAD-u, reprezentacijama iz CONCACAF zone Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba koje su se plasirale u osminu finala Mundijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

"To očito pokazuje da naša regija postaje jaka. Želimo isti tretman koji imaju Europa i Južna Amerika. CONCACAF radi dobar posao. Četiri su momčadi došle na SP i tri idu dalje. Mislim da nas sada svi gledaju s više poštovanja. Kostarika je bila sjajna, SAD je solidna momčad i naša bi se regija trebala gledati u dobrom svjetlu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo