MEDIJI IZ REGIJE O PRESUDI MAMIĆIMA: / 'Situaciju sa Zdravkom komplicira jedna činjenica...'

Zdravko Mamić je osuđen na šest i pol godina, a Zoranu je kazna smanjena na četiri godine i osam mjeseci zatvora

15.3.2021.
20:47
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vrhovni sud potvrdio je u ponedjeljak presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik GNK Dinamo Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama.

Najviši sud je aktualnom treneru Dinama Zoranu Mamiću smanjio kaznu zatvora sa četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru sa četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca. Uz to, Vrhovni sud je ukinuo presudu u dijelu koji se odnosi na optužbu da je Zoran Mamić poticao Pernara na zlouporabu te je u tom dijelu naloženo ponovljeno suđenje, priopćio je najviši sud.

Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena prvostupanjska presuda kojom je osuđen na tri godine zatvora, dodao je najviši sud u priopćenju u kojem navodi samo inicijale optuženika.

'Uoči nogometnog spektakla potvrđena presuda'

Presudu protiv Mamića prenijeli su brojni mediji u regiji.

Srpski Blic piše da je "Višegodišnja saga gotova" i da braća Mamić moraju u zatvor.

"Uoči nogometnog spektakla na Maksimiru između Dinama i Totenhema, Zoranu Mamiću je potvrđena pravomoćna presuda. Nogometni trener i mlađi brat čuvenog sportskog radnika je osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora te više neće moći biti šef stručnog stožera zagrebačkog kluba. Prema hrvatskom Zakonu o sportu, pravomoćno osuđee osobe ne mogu biti treneri, a ni sportski direktori klubova u toj zemlji", piše Blic i nastavlja:

"Kao Zoranu, tako je i Zdravku Mamiću potvrđena zatvorska kazna. Zoran Mamić je na navedenu kaznu osuđen zbog tri kaznena djela, a to ne znači da odmah mora otići na odsluživanje kazne, ali se čini da su mu dani na klupi Dinama odbrojani."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

'Situaciju komplicira bijeg u BiH'

Drugi srpski medij, Kurir piše da "Vrhovni sud nije imao milosti, Zdravno i Zoran su osuđenio zbog pljačke Dinama".

"Ipak, situaciju komplicira činjenica da je Zdravko Mamić sredinom 2018. godine pobjegao u Bosnu i Hercegovinu koja ga ne želi izručiti Hrvatskoj uz obrazloženje da kazneno djelo za koje je osuđen nije određeno kao kazneno djelo u toj zemlji. Osim što je osuđen na šest i pol godina zatvora, Zdravko Mamić mora vratiti skoro sedam milijuna eurra", piše Kurir.

B92 naglašava da trener Dinama iz Zagreba mora u zatvor i u članku navodi zbog čega su Mamići oduđeni.

Bosanskohercegovački Klix.ba piše da je "Potvrđena presuda Zdravku Mamiću kojom je osuđen na šest i po godina zatvora" i opisuje zbog čega su sve osuđeni.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali