MBAPPE NAJVREDNIJI MLADI NOGOMETAŠ SVIJETA: / Među petoricom po dvojica Francuza i Engleza

Image
Foto: AFP, FRANCK FIFE

Napadač PSG-a Kylian Mbappe najvredniji je mladi nogometaš svijeta prema procjeni Međunarodnog centra za sportska istraživanja.

4.12.2017.
23:28
AFP, FRANCK FIFE
VOYO logo

Međunarodni centar za sportska istraživanja (CIES) ažurirao je svoju ljestvicu najvrednijih mladih nogometaša svijeta (do 21 godine) iz pet najjačih europskih liga. CIES svoju analizu temelji na temelju različitih faktora, a prema njoj je najvredniji mladi nogometaš svijeta Francuz Kylian Mbappe iz PSG-a čija je procijenjena vrijednos 182,8 milijuna eura.

S trećeg na prvo mjesto

Mbappeu je u odnosu na prošlu ljestvicu, objavljenu prije tri mjeseca, vrijednost porasla čak 37 posto, čime je preskočio Engleza Delea Allija iz Tottenhama i Francuza Ousmanea Dembelea iz Barcelone. Allijeva je vrijednost danas 180,2 milijuna eura i zauzima drugo mjesto, dok je na treće skočio Nijemac Leroy Sane iz Manchester Cityja (124,5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Dembele je pao na četvrto mjesto (120,4), a krug petorice najvrednijih zatvara Englez Marcus Rashford iz Manchester Uniteda (116,7).

Jedini hrvatski nogometaš u top 100 je Nikola Vlašić (Everton) koji zauzima 67. mjesto, a procijenjena mu je vrijednost 17,3 milijuna eura što je napredak u odnosu na posljednju ljestvicu (15,8 milijuna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo