BITKA ZA ČETVRTFINALE / Juve ostao bez pobjede u Španjolskoj, Chelsea slavio na krilima Havertza i nesuđenog Vatrenog, ozlijedio se Kovačić

Image
Foto: Profimedia

Chelsea je došao na korak do četvrtfinala, dok Juventus čeka težak uzvrat

22.2.2022.
22:53
Profimedia
VOYO logo

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Chelsea je na Stamford Bridgeu pobijedio Lille sa 2-0, dok su u drugom susretu večeri Villarreal i Juventus odigrali 1-1.

Bila je to šesta uzastopna pobjeda europskog prvaka u svim natjecanjima čime se momčad Thomasa Tuchela učvrstila na trećem mjestu Premiershipa, napredovala u FA kupu, osvojila Svjetsko klupsko prvenstvo u Abu Dhabiju, te načinila veliki korak prema četvrtfinalu Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ETO PROBLEMA /

Kovačić prisilno napustio teren, na Twitteru izbila neviđena panika: 'Uvijek isto sr*nje... E ovo zaista nismo željeli vidjeti!'

Image
ETO PROBLEMA /

Kovačić prisilno napustio teren, na Twitteru izbila neviđena panika: 'Uvijek isto sr*nje... E ovo zaista nismo željeli vidjeti!'

Tuchelu su večer nažalost, pokvarile ozljede Matea Kovačića, koji izašao šepajući iz igre u 51. minuti, te Hakima Ziyecha koji je zamijenjen devet minuta kasnije. No, tek će se otkriti težina njihovih ozljeda.

Lukaku na klupi

Europski prvak je otvorio utakmicu bez Romelua Lukakua u početnom sastavu. "Bluesi" su započeli s napadačkom trojkom - HakimZiyech, KaiHavertz i ChristianPulisić. Od prve minute je zaigrao i Mateo Kovačić, dok je hrvatski dvojac u redovima Lillea Ivo Grbić i Domagoj Bradarić bio na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je već u 4. minuti zaprijetio, Kai Havertz je pucao iznad gola. Tri minute kasnije ponovo je pucao Havertz, no Leo Jardim je obranio. U osmoj minuti za Havertza je bila "treća sreća". Hakim Ziyech je ubacio iz kornera, a Havertz  glavom zabio za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lille se nakon početnog pritiska domaćina oslobodio "straha" i drugi dio prvog poluvremena su gosti bii bolji. Francuski prvak je u prvom poluvremenu uputio devet udaraca, Chelsea četiri, no nije uspio "probiti" Edouarda Mendyja.

Korak bliže plasmanu u četvrtfinale "Bluesi" su napravili u 63. minuti golom Christian Pulišića kojem je lijepo asistirao N'Golo Kante. Francuz je sjajno povukao, a potom u idealnom trenutku uposlio Pulišića za 2-0. Lille je u nastavku bio nemoćan u napadu i nije imao nekih izraženijih prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić šepajući napustio teren

Kovačić je u 51. minuti šepajući napustio teren, a umjesto njega je ušao Ruben Loftus-Cheek. Zanimljivo, bio je to jedini engleski igrač koji je večeras nastupio za Chelsea. Grbić i Bradarić nisu ulazili kod Lillea. Uzvratni susret je 16. ožujka.

U drugom susretu večeri Villarreal i Juventus su odigrali 1-1. Juve je poveo nakon svega 32 sekunde utakmice, a pogodak je postigao Dušan Vlahović. Srpskom napadaču je ovo bila prva utakmica u Ligi prvaka nakon što je u siječnju stigao iz Fiorentine za 70 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makaay brži

Najbrži pogodak u Ligi prvaka i dalje je djelo Roya Makaaya koji je zabio nakon 10 sekundi za Bayern Munchen protiv Real Madrida 2007. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Vlahović je sa 22 godine i 25 dana drugi najmlađi strijelac torinske "Stare dame" u debiju u Ligi prvaka. Rekorder je još uvijek Alessandro Del Piero koji je imao 20 godina i 308 dana kada je u prvom nastupu u Champions League zabio za Juve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je mogao izjednačiti u 13. minuti, no Giovani Lo Celso nije imao sreće, pogodio je lijevu stativu. U 17. minuti opasno je zaprijetio i Arnaut Danjuma, ali je Wojciech Szczesny bio spreman. "Žuta podmornica" je u prvom dijelu imala 63 posto posjeda lopte, već broj udaraca, stativu, no Juve je na odmor otišao s prednošću.

Parejo spasio Villarreal

Juve je mogao do povećanja vodstva i na otvaranju drugog dijela. U 47. minuti je priliku imao Alvaro Morata, ali je pucao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je zasluženo izjednačio u 66. minuti, a pogodak je postigao Dani Parejo na dodavanje Etiennea Capouea. Uzvrat je 16. ožujka u Torinu.

U srijedu su na rasporedu posljednje dvije utakmice prve runde osmine finala, a sastaju se Benfica - Ajax, te Atletico Madrid - Manchester United.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlog tjedna je PSG dobio Real Madrid sa 1-0, Manchester City je u Lisabonu deklasirao Sporting sa 5-0, RB Salzburg i Bayern su odigrali 1-1, dok je Liverpool na San Siru porazio Inter sa 2-0.

-------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

CHELSEA - LILLE 2:0

VILLARREAL - JUVENTUS 1:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SASTAVI:

CHELSEA: Mendy - Christensen, Thiago Silva, Rudiger - Azpilicueta, Kante, Kovačić, Alonso - Ziyech, Pulisic - Havertz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LILLE: Leo Jardim - Celik, Fonte, Botman, Djalo - Onana, Xeka, Andre - Sanches, Bamba - David.

VILLARREAL: Rulli - Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza - Chukuweze, Capoue, Parejo, Moreno - Lo Celso, Danjuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JUVENTUS: Szczesny - De Sciglio, Danilo, De Ligt, Alex Sandro - Cuadrado, Locatelli, Rabiot, McKennie - Vlahović, Morata.

--------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ

81' Ozljede Kovačića i Ziyecha loše su vijesti za Chelsea pogotovo jer ih za vikend čeka finale Liga kupa s Liverpoolom.

66' GOL Villarreal je izjednačio golom Danija Pareja. Etienne Capoue je ubacio u šestnaesterac, a Parejo je bio prvi na lopti te ju je poslao u mrežu. pogodak možete ga pogledati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' GOOL Nesuđeni hrvatski reprezentativac Christian Pulišić povisio je vodstvo Chelseaja. Pulišić je bio sam u šesnaestercu i N'Golo Kante mu je asistirao, a on je loptu pospremio u donji desni kut. Njegov gol pogledajte ovdje.

59' Nova loša vijest za Chelsea, nakon Kovačića zbog ozljede je igru napustio i Ziyech.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' Problemi za Thomasa Tuchela. Mateo Kovačić ne može nastaviti igru. Njegova ozljeda je ozbiljna te je šepajući napustio ravnjak. Umjesto njega ušao je Ruben Loftus-Cheek. čini de da je Kovačić pokupio udarac.

46' Evo jedan zanimljiv trenutak prije početka utakmcice u Londonu. Dok su igrači Chelseaja naivjačima pokazivali trofej s endavno soovjenog klupskog SP-a prskalice su se upalile.

46' Nastavile su se utakmice.

45' Evo statistike prvog poluvremena:

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena

40' Renato Sanches je bio u prilici, ali je loše pucao s ruba šesnaesterca. Lopta je otišla desno od gola.

36' Benjamin Andre je dočekao odbijanac na rubu šesnaesterca i pokušao zabiti šutem po sredini gola, ali Mendy je sjajno obranio.

28' Zanimljivo je da nitko u Ligi prvaka nije dao više golova od Chelseaja nakon ubačaja iz kuta:

20' Chelsea dominira, ali imao je i Lille svojih prilika. Na drugoj utakmici pak Villarreal je preuzeo kontrolu nad Juveom.

17' Evo i nekoliko zanimljvih podataka oko Vlahovićeva gola: dao ga je u 32. sekundi debija u Ligi prvaka. Juve je imao loptu šest sekundi u svom posjedu. Dva igrača su sudjelovala u akciji od četiri dodira.

8' Kai Havertz zabio je nakon ubačaja iz kuta. Bio je na pravom mjestu te je loptu glavom pospremio u mrežu. Gol pogledajte ovdje.

1' GOOL Juventus je poveo već u prboj minuti preko Vlahovića. Njegovu majstoriju pogledajte ovdje. Srpski napadač, inače, pokazuje se kao puni pogodak Juventusa.

1' Počele su utakmice. Chelsea je prošle sezone šokirao sve i uzeo Ligu prvaka, a ako to ponovi ove godine ući će u društvo Real Madrida koji je jedini obranio naslov od promjene formata i imena natjecanja.

0' - Čeka se početak utakmice.

20:57 - Tuchel je pojasnio zašto je Lukakua ostavio na klupi.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo