Mateo Beusan: 'Bogami, neću se izjašnjavat', i za Japanca sam se izjasnio…'

Utakmica Brazila i Meksika vratila je nadu u suđenje na Svjetskom prvenstvu, ali mala je to utjeha za Hrvatsku. Vatreni nakon krađe na otvaranju sada moraju pobijediti u preostale dvije utakmice da bi prošli u drugi krug, a Meksikanci mogu zahvaliti FIFA-i. Sudački ekspert Mateo Beusan pohvalio je suca koji nije ponovno Brazilu dosudio penal kao zloglasni Nishimura.

Baš kao što je Fred u susretu Brazila i Hrvatske odglumio penal u duelu s Lovrenom, i to uspješno zahvaljujući japanskom sucu Yuichiju Nishimuri, isto je protiv Meksika pokušao Modrićev suigrač u Realu – Marcelo.

I nije mu uspjelo, završilo je 0:0, bez penala. Bilo je to bezobrazno padanje, gotovo identično kao u slučaju glumačkog nastupa Freda protiv Hrvatske. Sudaki ekspert Mateo Beusan prokomentirao je i usporedio dva jako slična trenutka iz naše skupine A.

“Meksiko može biti zadovoljan i cijeli svijet može biti zadovoljan zato što je utakmicu Brazila i Meksika sudio turski arbitar Çakir. Pa pogledajte ovo”, pokazivao je Beusan ponovljenu snimku Marcelovog teatralnog pada:

“Vidimo ruku na ramenu Marcela, potpuno identična situacija kao kod Lovrena i Freda. Ali gledajte, Marcelo to osjeća, taj blagi dodir i sad ide padati dole. Ma moram reći, niti je bio penal na Lovrenu, niti je ovo bio penal. I moram reći da je Turčin to vidio odlično. Suci su još u prvom poluvremenu ulovili Brazilce u četiri zaleđa. Ovo je u najmanju ruku bilo vrlo dobro suđenje”, ocijenilo je Oko Sokolovo u HTV-ovoj emisiji te najavilo što možemo očekivati u susretu Hrvatske i Kameruna koji će voditi portugalski sudac Pedro Proença.

“Bogami, neću se izjašnjavat’, i za Japanca sam se izjasnio pozitivno, a što je bilo… Negdje sam pročitao da je FIFA-ina komisija pustila tešku artiljeriju na SP-u nakon velikog broja grešaka. Vidjeli smo danas vrhunskog suca Çakira, i ovih dana još neke europske suce s vrhunskim iskustvom. I Proença tu spada, on je profesionalni sudac i ja se nadam da će biti sve okej”, zaključio je Beusan.

Povratak na Net.hr