Sjajni Mandžukić već dostigao legendu Bayerna!

Hrvatski nogometaš Mario Mandžukić u pet je uvodnih natjecateljskih nastupa za Bayern zabio šest golova, najmanje jednom na svakoj utakmici koju je igrao.

Samo je jedan nogometaš u Bayernovoj povijesti, i to nekadašnji njemački reprezentativac Dieter Hoeneß, otvorio sezonu tako dobrim učinkom. I on je, od 8. do 28. kolovoza 1981. godine, skupio šest golova u pet nastupa na otvaranju sezone. Činjenica da je Mandžukiću to uspjelo kao novom igraču u svlačionici čini njegovo postignuće još impresivnijim.

“Jednostavno uživam igrati sa svojim novim suigračima”, izjavio je 26-godišnji Hrvat za Kicker, koji je u svom tiskanom izdanju o njemu donio naslov “Er trifft und trifft und trifft (On zabija, zabija i zabija!)”:


Mandžin prvi gol za Bayern

“Rekao sam već ranije, što se pogodaka tiče, da će biti kako bude. Dobro je dok traje. Kako za mene, tako i za momčad”, ponovio je hrvatski reprezentativac.

Otvorio je Mandžukić novu sezonu pogotkom protiv Borussije iz Dortmunda u dvoboju Superkupa, potom je novome drugoligašu Jahnu Regensburgu zabio dvaput u DFB-Pokalu, da bi potom po pogodak postizao u svakoj od Bayernovih pobjeda u trima prvim kolima.

Povratak na Net.hr