VIDEO: / Junak dana Mario Mandžukić srušio Real i donio trofej Atleticu!

Nogometaši Atletico Madrida pobijedili su Real s 1:0 u uzvratnoj utakmici španjolskog Superkupa i na svom Vicente Calderoneu osvojili prvi trofej ove sezone.

22.8.2014.
17:05
VOYO logo

ATLETICO: Moya - Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira - Gabi, Tiago - Raul Garcia, Griezman, Koke - Mandžukić

REAL: Casillas - Carvajal, Varane, Ramos, Coentrao - Modrić, Alonso, Kroos - Bale, Benzema, Rodriguez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac: Mario Mandžukić (2') U odnosu na prvu utakmicu, trener Reala Carlo Anceloti morao je na klupi ostaviti svoju prvu zvijezdu Cristiana Ronalda zbog problema s tetivom lijeve noge, a umjesto njega je u početnom sastavu startao James Rodriguez, strijelac jedinog gola u prvom ogledu. U prvih 11 ponovno je bio Toni Kroos, a startala su i oba hrvatska reprezentativca na suprotnim stranama, Luka Modrić i Mario Mandžukić.

Upravo je potonji usmjerio cijelu utakmicu već u drugoj minuti, zabivši svoj prvi gol za novu momčad. Nakon dalekometnog ispucavanja domaćeg vratara Moye, Mandžo je visoko skočio i glavom prebacio loptu Griezmannu, ovaj mu je na isti način vratio spustivši je na rub kaznenog prostora, a Mandžo ju je u trku pokupio, sjurio se u 16 metara i zabio od stative pored nemoćonog Casillasa. Vicente Calderon je eksplodirao, svi su se sjurili oko Hrvata koji je u drugoj utakmici zabio svoj prvijenac za crveno- bijele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/w9kCD622DJA

Real je morao juriti zaostatak, ali izgledalo je to bezidejno i neopasno bez Ronalda. Najveća prijetnja domaćem vrataru bio je James Rodriguez koji je svoju seriju dobrih prilika otvorio u 26. minuti. Spasitelj Reala iz prvog susreta bio je tada blizu pogotka, ali njegov je opasni udarac obranio je Moya. Tri minute kasnije isključen je trener Atletica Diego Simeone. Slavni Argentinac morao je na tribinu jer je 'malo' prestrastveno komentirao ozljedu Juanfrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela ponudio je nekoliko velikih prilika Jamesa koji se dobrano ispromašivao. Prvo je u 36. minuti imao promašio šansu Reala, pucao je glavom sa sedam, osam metara ali pored gola, uz veliki uzdah Realovih navijača. Sjajno ga je poslužio Luka Modrić. Dobru priliku imao je Kolumbijac i u 45. minuti, pucao je s ruba kaznenog prostora, ali je lopta prohujala uz vratnicu. U zadnjoj minuti je Atletico mogao povesti i s 2:0, ali Raul Garcia je nakon ubačaja iz kornera bio neprecizan i nije uspio šokirati Real kao u zadnjim minutama prvog susreta kada je zabio za 1:1.

Da ozljeda Ronalda ipak nije tako teška otkrio je Ancelotti odmah početkom drugog dijela kada je umjesto Kroosa ubacio nezamjenjivog Cristiana. No, par minuta poslije, veliku je priliku imao Atletico, Raul Garcia je pogodio prečku nakon ubačaja Kokea a malo potom i opasno pucao s ruba kaznenog prostora, tik uz vratnicu. Najopasniji igrč Reala u prvom dijelu, James, izgubio se u drugom, pa ga je Ancelotti zamijenio Iscom 25 minuta prije kraja. Međutim, ni to nije donijelo pomak u igri Kraljeva. Ronaldo je pokušavao iz daljine, iz slobodnih udaraca, ali bilo je sve to ispod razine njegovih uobičajenih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 89. minuti smo vidjeli veliku rijetkost - isključen je Luka Modrić koji zbog drugog žutog kartona (prekršaj na Rodriguezu), ali Real se još mogao spasiti. Priliku za izjednačenje imao je u zadnjim minutama Sergio Ramos, ali je za razliku od finala Lige prvaka, promašio čisti zicer s pet metara.

Na kraju, Atletico je zasluženo slavio zahvaljujući jednom pogotku Mandžukića koji je u 86. minuti izašao iz igre uz ovacije 50.000 navijača na Calderonu. Real će, pak, na svoj prvi trofej u novoj sezoni morati još pričekati. Novi susret Modrića i Mandžukića gledat ćemo već za tri tjedna, u 3. kolu Primere, ovoga puta put na Santiago Bernabeuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo