Mandžukić poslao poruku cijelom Münchenu!

Golovima Marija Mandžukića i Claudija Pizarra u srijedu navečer Bayern je u Torinu savladao Juventus 2:0 i prošao u polufinale Lige prvaka s ukupnim rezultatom 4:0.

11.4.2013.
9:13
VOYO logo

Mandžukić je zabio prvi gol u 63. minuti, a bio je to njegov drugi gol u Ligi prvaka u karijeri nakon što je prvijenac postigao u prvoj utakmici osmine finala protiv Arsenala. "Ključno je bilo što smo igrali onako kako smo igrali u Münchenu. Bila je dobra atmosfera i teška utakmica. Znali smo da moramo ostati hladnih glava i zabiti jedan gol, što smo i napravili. Oduševljen sam zbog gola, ali još sam više oduševljen što smo prošli. Nismo još gotovi", poručio je Mandžo na službenoj Bayernovoj web-stranici.

Nogometni portal Goal.com dodijelio je Mandžukiću ocjenu 4 (1 najlošija, 5 najbolja) za izdanje protiv Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je blizu postizanja pogotka u 9. minuti, ali je njegov udarac iz blizine sjajnom intervencijom blokirao Padoin. Baš kao i u prvoj utakmici u Münchenu Mandžukić je zatvorio Andreu Pirla, te mu nije dozvolio da se "razmaše". U konačnici je za svoj trud nagrađen pogotkom u 64. minuti", piše Goal.com. Zanimljivo, igračem utakmice proglašen je Arjen Robben (4.5), iako je bio prilično sebičan, te je nekoliko njegovih dalekometnih udaraca završavalo i po nekoliko metara od gola. Nizozemac je bio najbliže pogotku u 60. minuti kada je jedan takav udarac završio na vratnici.

http://rutube.ru/video/embed/6286042

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayernov trener Jupp Heynckes bio je razumljivo zadovoljan prikazanom igrom svoje momčadi. "Prošli smo u polufinale nakon što smo pobijedili veliku momčad, snažnog protivnika. Bio je užitak igrati ovdje na tako modernom stadionu u ovoj atmosferi. Očekivali smo pritisak Juventusa od starta. Na početku smo prelako gubili loptu i nismo bili organizirani u obrani zbog čega smo upadali u probleme s vremena na vrijeme. Ali malo po malo preuzimali smo kontrolu utakmice. Pokazali smo svu klasu u drugom poluvremenu kada nismo izgledali u problemima u nijednom trenutku, tako da je to zaslužena pobjeda", rekao je Heynckes.

Juventusov srednji branič Andrea Barzagli istaknuo je kako je Bayern u dvije četvrtfinalne utakmice Lige prvaka protiv ''stare dame'' demonstrirao kvalitetu i snagu trenutno nedohvatljivu za njegov sastav…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su Bavarci na svom terenu slavili protiv Juventusa s 2-0, istim su rezultatom trijumfirali i u Torinu, a prvi gol za Bayern u 64. minuti zabio je naš Mario Mandžukić. "Svakako smo uzvratnu utakmicu odigrali bolje nego prvu. Bayern je još jednom dokazao da je vrlo jaka momčad. Svakako jača od naše. Mi moramo naporno raditi i napredovati ako želimo dosegnuti njihovu razinu", izjavio je Barzagli za Mediaset. "Ovo je naše prvo iskustvo u Ligi prvaka nakon puno godina. Za neke naše igrače prvo uopće. Bayern na ovoj razini igra već pet ili šest godina". "Naši navijači bili su izvanredni. Zahvaljujem im se na podršci. Šteta što im nismo dali povoda za nekakvo slavlje, ali bilo je krasno primiti pljesak čak i nakon poraza. Sada moramo dobro završiti sezonu", zaključio je Barzagli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo