TEŠKA VREMENA / Marca odabranim riječima o Modriću i njegovom odrastanju: 'Hrvatska djeca rata proživjela su ono što su drugi vidjeli samo u filmovima'

Image
Foto: Profimedia

Marca je uoči utakmice objavila veliki tekst o dvojici hrvatskih reprezentativaca i njihovim sličnim životnim pričama odnosno djetinjstvu

19.2.2023.
8:35
Profimedia
VOYO logo

Real Madrid je sinoć u 22. kolu La Lige pobijedio Osasunu u gostima 2:0 i došao na pet bodova od Barcelona koja danas igra kod kuće s Cadizom. Madriđani su ih slomili tek krajem utakmice golovima Valverdea u 78. i Asensija u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Ante Budimir odigrao je svih 90 minuta za Osasunu, a Luka Modrić za Real svih 90 minuta prvi put od listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marca je uoči utakmice objavila veliki tekst o dvojici hrvatskih reprezentativaca i njihovim sličnim životnim pričama odnosno djetinjstvu. Obitelj šest godina mlađeg Budimira morala je bježati pred ratnim strahotama, dok je tragična priča o ubojstvu Modrićeva djeda na kućnom pragu već nekoliko puta obišla svijet.

Image
POTEZ ZA NOTEZ /

Čudesni Luka Modrić pokazao magiju: Pogledajte ovu 'bezobraznu' fintu, sanjat će ga igrači Osasune još dugo

Image
POTEZ ZA NOTEZ /

Čudesni Luka Modrić pokazao magiju: Pogledajte ovu 'bezobraznu' fintu, sanjat će ga igrači Osasune još dugo

'Obojica u svlačionici mogu pričati o onome što su drugi vidjeli u filmovima'

"Iako su rođeni u razmaku od šest godina, dijeli ih ista priča. Modrić je rođen u Zadru, a Budimir službeno u Zenici, a zapravo u malome mjestu Ozimica. Budimir je imao samo nekoliko mjeseci kada je njegova majka pred ratom pobjegla u Veliku Goricu kraj Zagreba, ali obojica u svlačionici mogu pričati o stvarima koje su njegovi suigrači vidjeli samo u filmovima. Budimiru je u prometnoj nesreći poginuo otac i majka je sama odgajala njega i dvije sestre blizanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S 28 godina napadač Osasune pokušava završiti fakultet i ne skriva da bi želio završiti karijeru u Gorici, klubu kojemu je Budimir donio prvu odštetu u njegovoj povijesti, 20.000 eura koliko je za njega platio Inter iz Zaprešića. Za njega je sada veliki izazov zaigrati na sljedećem Euru s Modrićem za kojeg je rekao da je najbolji hrvatski nogometaš u povijesti", piše Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo