banner

MALO POZNATA PRIČA

MARADONA JE U HRVATSKOJ PROŽIVLJAVAO JEDNU OD NAJVEĆIH ŽIVOTNIH DRAMA: ‘Nekontrolirano sam plakao’

Zanimljiva i pomalo bizarna činjenica je da je Maradona umro na isti datum kao i Castro, četiri godine kasnije

Svijet već nekoliko dana oplakuje Diega Maradonu, po mnogima najboljeg nogometaša svih vremena. Maradona je napustio ovaj svijet u srijedu, no danima se već piše o njegovim postignućima u životu, kao i o raznim anegdotama i trenucima.

Prisjetili smo se tako i njegovog gostovanja u Hrvatskoj, kad je stigao na finale Davis Cupa. Naravno, Maradona je bio najveća zvijezda tad, veća i od tenisača koji su se natjecali u tom finalu.

Zanimljiva je činjenica da je Maradonu upravo u Hrvatskoj zatekla vijest da je umro njegov nekadašnji prijatelj, kubanski diktator Fidel Castro, a pogodilo je to jako velikog Diega.

“Nekontrolirano sam plakao. On mi je bio kao otac. On mi je otvorio vrata Kube kad mi ih je Argentina zatvorila“, rekao je Maradona u to vrijeme novinarima.

OTKRIVENO KOLIKO JE NOVCA MARADONA IMAO NA RAČUNU KAD JE UMRO: ‘Živio je iznad svojim mogućnosti, ljudi su ga iskorištavali’

Bizarna podudarnost

Maradona je, inače, sebe uvijek deklarirao kao revolucionara i ljevičara. nerijetko je nosio i oznake revolucionara poput crvene zvijezde, a na ruci je imao istetoviranog Che Guevaru. Njegovo prijateljstvo s Fidelom Castrom izazvalo je brojne kontroverze, no to je samo jedan od Maradoninih životnih izbora koji se nisu baš svima svidjeli.

Zanimljiva i pomalo bizarna činjenica je da je Maradona umro na isti datum kao i Castro, četiri godine kasnije.

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni

Povratak na Net.hr