'NE TRIBA TROŠIT RIČI' / 'Mangupčine su pokazale svitu šta je Hajduk': Oglasila se Torcida i dala naslutiti što se u petak sprema u Splitu

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Juniori splitskog Hajduka plasirali su se u polufinale nogometne Lige prvaka mladih, oni su u četvrtfinalu bili uspješniji od vršnjaka iz Borussije Dortmund koje su na njihovom Westfalenu izbacili s ukupnih 10-9 nakon boljeg izvođenja 11-eraca pošto je rezultat nakon 90 minuta bio 1-1 (0-0).

15.3.2023.
23:21
Goran Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Hajduk je poveo u 71. minuti golom Mate Antunovića, no samo pet minuta potom Julian Rijkhoff je izjednačio na 1-1 iz kaznenog udarca.

Image
TVORAC ČUDA NA WESTFALENU /

Trener juniora Hajduka jedva suzdržavao emocije nakon trijumfa: 'Ovo još nije gotovo. Idemo postati europski prvaci'

Image
TVORAC ČUDA NA WESTFALENU /

Trener juniora Hajduka jedva suzdržavao emocije nakon trijumfa: 'Ovo još nije gotovo. Idemo postati europski prvaci'

Junak Hajduka ispao je vratar Borna Buljan koji je u devetoj seriji raspucavanja s bijele točke zaustavio udarac Filippa Manea, da bi potom Ante Kavelj bio precizan te odveo Splićane među posljednje četiri momčadi u ovom natjecanju. Do te devete serije svih 16 izvođača, po osam sa svake strane, bilo je iznimno sigurno te nije dalo nikakvu šansu suparničkom čuvaru mreže. Iako je Borussia imala veći posjed lopte, Hajduk je bio taj koji je stvarao izglednije prilike za pogodak. U prvom poluvremenu jedinu pravu šansu s obje strane imao je Roko Brajković u 21. minuti, on si je lijepim driblingom stvorio prostor za udarac sa 13-14 metara, ali se u odsudnom trenutku posliznuo, pa je lopta prohujala pored vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u nastavku je Hajduk prvi imao fantastičnu priliku za pogodak, u 64. minuti se nakon kornera domaćih otvorila prilika za protunapad Hajduka, dva stopera Borussije su se spetljala, lopta je stigla do Skoke no on si je dao predug for pa mu je vratar na vrijeme uspio ući u udarac, no niti tu nije sve propalo jer je lopta pala pred noge Vrciću, ali on je presporo reagirao te nije niti uputio loptu prema praznom golu. Ipak, u 71. minuti Hajduk je poveo. Najbolji igrač utakmice Roko Brajković uputio je odličan centaršut s desne strane točno na glavu Antunoviću koji je udarcem sa 12 metara pogodio samo gornji lijevi kut.

Nažalost, ta je prednost vrlo kratko trajala. Niti tri minute kasnije Arković je neoprezno u svom kaznenom prostoru naletio na Ludwiga pa su domaći imali priliku s bijele točke doći do poravnanja. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Rijkhoff. U sudačkoj nadoknadi milimetri su dijelili Hajduk od pobjede i prolaska u polufinale. Hrgović je prošao po lijevom krilu, ubacio prizemnu loptu u peterac na koju je naletio domaći stoper Blank i u pokušaju raščišćavanja situacije zatresao gredu. Ubrzo potom utakmica je završila, a u raspucavanju s bijele točke Hajduk je ipak stigao do zasluženog slavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk će u polufinalu 21. travnja igrati protiv talijanskog velikana Milana, dok drugi polufinalni par čine nizozemski AZ Alkmaar i portugalski Sporting iz Lisabona. Oba polufinala igrat će se u Nyonu, kao i finale koji je na programu 24. travnja.

Nakon velikog uspjeha Bilih tića oglasila se i Torcida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne triba trošit riči! Vruća srca i hladne glave, mangupčine su pokazale svitu šta je Hajduk! Sutra slavimo skupa u našem domu: sjeverna tribina Poljuda, od 14 sati. Ovo je Hajduk", napisali su u objavi na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo